Polislik sınavı iptal edildi

13 Eylül'de Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı (PMYO) sınavını iptal kararı aldı.

YÖK, basında soruların büyük bir kısmının önceden çalındığı iddialarıyla gündeme gelen 13 Eylül'de Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı (PMYO) sınavını iptal kararı aldı.

 Yükseköğretim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, sınavın yapıldığı saatlerde YÖK'e önce soruların ele geçirildiğini ve KPSS Deneme Sınavı adı altında bazı dershaneler tarafından özel olarak seçilen öğrencilere iletildiğini iddia eden bir haberin ulaştığı, sınav bittikten 1.5 saat sonra ise söz konusu KPSS Deneme Sınavı sorularının elektronik posta ile ulaştırıldığı bildirildi. YÖK, yaptığı incelemeler sonucunda, KPSS Deneme Sınavı'nda yer alan 103 sorudan 88'inin, PMYO sınavında sorulan 120 sorudan 88'i ile büyük benzerlik gösterdiğini açıkladı.

 YÖK, KPSS Deneme Sınavı sorularını hazırlayan kişilerin, soruları sınav gününden önce veya sınav sabahı ele geçirdikleri kanaatine vardığını belirtti. PMYO sorularının sınavdan önce veya sınav başladıktan hemen sonra dışarıya sızması ile sınav geçerliliğinin zedelendiğine karar veren YÖK, 13 Eylül'de yapılan PMYO sınavını iptal kararı aldı. YÖK, konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ve Yükseköğretim Kuruluna gerekli duyuruların yapıldığını da bildirdi.

Ayrıca 1 Kasım saat 9.30-11.30 saatleri arasında sınav yeniden yapılacak. Yeni sınavda adayların sınava girecekleri yerleri bildiren Sınava Giriş ve Kimlik Belgeleri 15 Ekim tarihinden itibaren adayların adresine postalanacak.

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı