Performansı Artırmada Yansıtıcı Uygulama - Seminer -

Aileder tarafından düzenlenen "Salı 18 " seminerlerinin bu haftaki konuğu Sosyolog Muzaffer Yılmaz olacak.

Aileder tarafından düzenlenen "Salı 18 " seminerlerinin bu haftaki konuğu Sosyolog Muzaffer Yılmaz olacak. Konuyla ilgili  İstanbul Aile Araştırmaları Eğitimi ve Danışmanlı Derneğimiz (Aile-Der) tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ayrıntılara yer verildi.

25 Aralık Salı günü saat 18.00'de başlayacak etkinlikte "Profesyonel Performansı Arttırmada Yansıtıcı Uygulamanın Önemi" başlıklı seminer düzenlenecek. Etkinliğe katılım serbest olup, seminer  saat 18.00'de  başlayacaktır. 

Yansıtıcı uygulama, başkalarının duygularına önem vermeyi ön plana çıkaran, faaliyetlerde yapılandırmacılığı önemseyen bir sorgulama yaklaşımı ve yaratıcı sorun çözme etkinlikleri bütünüdür.

Yansıtıcı uygulama tekniğini kullanan uygulayıcılar,  özgözlem (self-observation) ve  özgelişim (self-development) ufuklarının sürdürülmesini, kendi eylemlerini ve tepkilerini anlamak için öğrencilerle kendilerini ilintilendirirler. Amaç, uygulamalı araştırmacı olarak özel bir soruna ya da başlangıçta belirlenmişbir soruya yönelmek değil, sürdürülen temeldeki genel uygulamaları gözlemek ve arıtmaktır.

Sosyolog Muzaffer Yılmaz Kimdir?

Muzaffer Yılmaz Bulgaristan'ın güney-doğusunda bulunan Kırcaali şehrine sınır olan Rodop dağlarının eteklerinde bir köyde doğdu. Doğa ve nehir( Arda nehri) ile iç içe geçen neşe dolu bir çocukluğum oldu. Doğa, toprak ve su( nehir), köy ve kent ile olan erken yaşam deneyimlerimle, oyun oynama, dahil olma, bütünün parçası olarak kendini hissetme, aidiyet, farklı kültürler, sınırlar arasında bulunma, anlama, yapma isteği ve takdir etme, hayatım boyunca düşünce ve eylemlerimi etkilemiştir.

1989 yılında ailesi ile beraber Türkiye'ye göç ederek, Bursa'ya yerleşti. 

Atatürk, Sofya ' Kliment Ohridski', New Bulgarian Üniversiteleri, Bulgaristan İnsan İlişkileri Enstitüsü, Tavistock İnsan İlişkileri Enstitüsü toplum bilim, toplum bilim ve sosyal antropoloji, psikodinamik yaklaşımlı klinik sosyal çalışma, grup ilişkileri alanlarında eğitimlerini tamamladığı ve uygulamalı çalışmalarda bulunduğu yerlerden bazılarıdır. Muzaffer YILMAZ aynı zamanda ISPSO (International Society for the Psychoanalytic Study of Organisations) üyesidir.

Bireylerin, takımların, toplulukların geliştirilmesine yönelik yansıtıcı öğrenmenin potansiyel ve gücünü kullanarak Avrupa, Balkanlar ve Türkiye bağlamlarında çalıştı.

Danışman ve eğitmen olarak devlet, özel ve sivil toplum sektörleri, KOBİ'ler, yerel yönetimler, okullar ve kolejler ve sağlık sektörleriyle çalışmalarda bulundu.

Son 5 yıldan beri eğitim ve sağlık sektöründe devam eden çalışmalarım, rol danışmanlığı, yönetimin ve takımların güçlendirilmesi, yaşanmış deneyimlerden ve anlatıdan öğrenme aracılığıyla kendiliğin önemi ve geliştirilmesi, kurumsal öğrenme üzerinde yoğunlaşmaktadır.

Danışmanlık yaklaşımımı daha çok psikodinamik ve sistemik düşünme, yansıtıcı uygulamalar, eylem araştırması; özel ilgimi de karmaşa teorisi, kurumsal dinamikler ve yönetimin ve liderliğin duygusal deneyimle alakasının anlaşılması; çalışma yaşamı, kurumsal gelişim ve ahlak odaklı çalışma oluşturmaktadır.

Aileder Seminer Kayıt Formu  

Adres; 
Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı 
Haseki, Küçükmühendis Sk. No. 7 Fatih / İstanbul 
Tel.     0212 588 2545                  

Faks.   0212 632 8579  

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı