Paunınız hangi bölümler için yetiyor

ÖSYM tercih robotuyla tercih yaparken puanınızın hangi bölümlere yetebileceği konusunda önemli ipuçları ve fikir veriyor.

Aktuel Psikoloji / Haber Merkezi


ÖSYM tercih robotuyla tercih yaparken puanınızın hangi bölümlere yetebileceği konusunda önemli ipuçları ve fikir veriyor.

2008 Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarını aldıktan sonra, tercihlerinizi belirlemenizde size yardımcı olmak amacıyla hazırlanan ÖSYM nin tercih robotuyla 2008 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan yükseköğretim programlarında üniversite adı, program adı, puan türü, programın bulunduğu şehir, vb alanlara göre arama yapabilir ve her bir puan türündeki başarı sıranız ile, girmeyi düşündüğünüz yükseköğretim programlarına geçen yıl yerleşen en küçük puana karşılık gelen başarı sırasını karşılaştırarak girebileceğiniz programları (tercihlerinizi) belirleyebilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantıları kullanarak tercih robotundan yaralanabilirsiniz. Tercih robotunu kullanırken başarı sıranızı girerek daha gerçekçi sonuçlar alabilir ve daha sağlıklı karşılaştırmalar yapabilirsiniz.

Tablo-3A'da yer alan yükseköğretim programlarından arama yapmak istiyorum

Tablo-3B ve 4'de yer alan yükseköğretim programlarından arama yapmak istiyorum

Tüm yükseköğretim programlarından (Tablo-3A, 3B ve 4) arama yapmak (minimum puansız) istiyorum

Tablo-3A, 3B ve 4'de yer alan yeni açılan, kontenjanı merkezi yerleştirme ile dolmayan ve puan türü değişen yükseköğretim programlarından arama yapmak istiyorum

Rehberlik Haberleri

Mutlu çocuk yetiştirmenin 10 altın kuralı
Sınav Kaygısından Kurtulmanın 8 Püf Noktası
EBA sisteminde en büyük sorumluluk velilerde
Eve kapanan çocukla kaliteli zaman geçirmenin yolu
Çocuğunuza uyku alışkanlığı kazandırmanın yolu bu önerilerden geçiyor!