Özürlüler Kongresi Dün Başladı

Özürlülerin, topluma entegrasyonu ve fırsat eşitliğini sağlamak için ihtiyaç tespiti ve çözüm amaçlı kongre bugün istanbul'da yapılacak.

Genel nüfusa oranı yüzde 12.29 olan özürlülerin, topluma entegrasyonu ve fırsat eşitliğini sağlamak için eğitim, sağlık, istihdam, araç-gereç üretimi gibi konularda eksiklerin tespiti ve çözüm yaratabilmek amacı güden “Özürlüler’07 Kongre Sergi ve Sosyal Etkinlikleri” dün İstanbul’da gerçekleşerek ve 9 Aralık tarihine kadar devam edecek..

İlki 2003 yılında düzenlenen bilimsel kongrelerin ve sergilerin ikincisi 2006 yılında düzenlenmişti. Bu yıl üçüncüsü 06 – 09 Aralık 2007 tarihlerinde İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilecek olan “Bilimsel Kongrede” Tıp, Hukuk ve Özel Eğitim olarak üç özel başlık altında çeşitli sunumlar yapılacak.

03 - 09 Aralık 2007 tarihleri arasında kongrelerden bağımsız olarak sergi ve sosyal etkinliklere de yer verilmişti. Bu etkinlikler içerisinde yer alacak olan serginin amacı; özürlülerin ve ailelerinin ihtiyaç duyabilecekleri araç-gereç üreten firmalar ile alıcıların buluşmalarını sağlamak.

Ayrıca Özürlüler Vakfı, üniversite öğrencilerine aylık 200 YTL burs verebilmek için “Sıra Sende” kampanyası düzenledi. Bu kampanyaya katılmak isteyenler için; Turkcell ve Vodafone faturalı hatlardan 5787’ye boş mesaj göndererek 8.5 YTL bağışta bulunabilirler.

Kongreyle ilgili vakıf yetkililerinden yapılan açıklama şöyle:


Değerli Katılımcılar;

Özürlüler Vakfı ev sahipliğinde 06-09 Aralık 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kongremizde de özürlüler ile ilgili çalışmaları ve çözüm önerileri olan akademisyenleri ve uzmanları aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Sosyal sorumluluk bilincine sahip kişi ve kuruluşları ortak bir zeminde biraraya getirmek ve farkındalık yaratmak için gerçekleştirilmektedir.

Kongre, ülkemizde yaşayan %12,29 oranındaki özürlünün yaşadığı sorunlara dikkat çekmek, bu sorunları tartışmak ve çözüm üretmek için sosyal sorumluluk bilincine sahip kişi ve kuruluşları ortak bir zeminde biraraya getirmek ve farkındalık yaratmak için gerçekleştirilmektedir.

Tıp alanında “Travmatik Omurilik Yaralanmalarına Multidisipliner Yaklaşım”, Hukuk alanında “Özürlülere İlişkin Hukuki Düzenlemeler”, “Özel Eğitim alanında ise “Özel Eğitime Disiplinlerarası Bakış” adı altında akademik düzeyde toplantılar yapılacaktır.

Yurtiçi ve yurtdışından değerli uzmanların yer alacağı bu geniş kongreye özürlüler ile ilgili çalışmaları olan herkesin katkı sağlamasını beklemekteyiz. Özürlülük, sadece sorunu yaşayanları değil, toplumun her kesimini ilgilendiren bir olgu olması nedeni ile bu kongrenin büyüyerek devam etmesi adına sizlerle birlikte bu yolu katetmeliyiz.

Saygılarımla
Prof. Dr. Azmi Hamzaoğlu
Özürlüler’07 Kongre Başkanı


Kaynak: Aktüel Psikoloji habermerkezi / sagliginsesi.com / kongre.net

Kongre-Seminer Haberleri

“Denizcilik Psikolojisi Semineri” 6 Ekim’de yapılacak