Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği Taslağı

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği Taslağı yayımlandı. Taslakta öngörülen değişikliklerde kimi uzmanlar Rehber Öğretmenlerin Çalışma saatlerinin etkilenebileceğini ifade ediyor.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği Taslağı yayımlandı. Taslakta öngörülen değişikliklerde kimi uzmanlar Rehber Öğretmenlerin Çalışma saatlerinin etkilenebileceğini ifade ediyor.

MEB'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bakanlığımızca 'Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği' taslağı hazırlanmıştır. Yönetmelik taslağı ile ilgili görüş ve önerilerinizi, değerlendirilmek üzere oer@meb.gov.tr adresimize göndermenizi rica eder, katılım ve katkılarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederiz.

ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ YÖNETMELİK TASLAĞI İÇİN TIKLAYINIZ

Aktüel Eğitim Sitesinde konuyla ilgili şu değerlendirmeye yer verildi:

"Mevcut Rehberlik ve Psikolojik Danışma HizmetleriYönetmeliğinin “Çalışma Saatleri ve İzinler” bölümü Madde 54′te “Rehberlik ve araştırma merkezlerinde görevli uzmanlar ve psikolojik danışmanların çalışmasaatleri ve izinleri ile ilgili konular, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 99, 102, 103, 104 üncü maddeleri esaslarına göre düzenlenir.

Rehberlik ve psikolojik danışma servislerinde görevli psikolojik danışmanların çalışma süreleri haftalık 30 saatidir. Günlük çalışma saatleri eğitim-öğretim kurumunun özellik ve ihtiyaçlarına göre okul müdürlüğünce düzenlenir. Bu elemanlar izin ve tatillerini diğer öğretmenler gibi kullanırlar.” demektedir.

Şuan hazırlanan “Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliğinin “Çalışma saatleri ve izinler” bölümü Madde 95′te ise sadece “Okul/kurum personelinin çalışma saatleri ve izinleri ile ilgili konular, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 99, 102, 103, 104 üncü maddeleri esaslarına göre düzenlenir.” denilmektedir.

Bu durumda okulda çalışan psikolojik danışmanlar da çalışma saatleri ve izinleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 99, 102, 103, 104 üncü maddeleri esaslarına göre düzenleneceğini anlıyoruz."

Mevcut taslak bu haliyle kabul edildiğinde, önceki yönetmelikte yer alan Haftalık 30 saat çalışma süresinin 40 saate çıkabileceği ifade ediliyor. Çünkü mevcut yönetmelikte yer alan "30 saatlik çalışma" ibaresine taslak yönetmelikte yer verilmemiş. "30 saatlik çalışma" ibaresi taslak yönetmelikte görüldüğü gibi tamamen çıkartıldığında aşağıdaki durumlar ortaya çıkabilir.

1- Rehber Öğretmenler haftada 30 saat yerine 40 saat çalışacak.

2- Günlük çalışma saatleri 6 saat yerine 8 saat çıkacak.

3- Sömestr ve yaz tatilleri kalkacak ve yıllık izinler diğer kamu kurumlarındaki memurlar gibi 657 kanunu Madde 102 - (Değişik: 31/7/1970 – 1327/46 md.) esas alınarak düzenlenecek ve yıllık izinler en fazla 30 Gün olacak.

Taslak MEB tarafından tartışmaya ve değerlendirmeye açıldı. Taslak hakkındaki görüşler konusunda MEB'den yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Bakanlığımızca 'Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği' taslağı hazırlanmıştır. Yönetmelik taslağı ile ilgili görüş ve önerilerinizi, değerlendirilmek üzere oer@meb.gov.tr adresimize göndermenizi rica eder, katılım ve katkılarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederiz."

 

 

Rehberlik Haberleri

Mutlu çocuk yetiştirmenin 10 altın kuralı
Sınav Kaygısından Kurtulmanın 8 Püf Noktası
EBA sisteminde en büyük sorumluluk velilerde
Eve kapanan çocukla kaliteli zaman geçirmenin yolu
Çocuğunuza uyku alışkanlığı kazandırmanın yolu bu önerilerden geçiyor!