Özel Eğitim Kurumları Derneğinden Açıklama

Özel Eğitim Kurumları Derneğinden Bakanlık Görüşmeleri Hakkında Açıklama Yapıldı

Sayı : 400/207 16.10.2007

Konu: Bakanlık Görüşmelerimiz

Sayın Üyemiz,

Türkiye genelinde özel özel eğitim kurumlarından gelen genel görüş ve duyumlar üzerine Dernek Yönetim Kurulu olarak son yaşanan gelişmelerle ilgili bir açıklama yapmayı uygun bulduk.

Yeni eğitim - öğretim yılında MEB tarafından yapılacak düzenlemelerle ilgili görüşmeler, bilgi alışverişi ve gerekli girişimler Dernek Yönetim Kurulu tarafından büyük bir titizlikle yürütülmektedir.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ve ilgili diğer Kuruluşlar Derneğimizin görüşlerini ve örgütlü olarak yürüttüğümüz bu çalışmaları saygıyla karşılamakta ve olumlu yaklaşımlarını sürdürmektedirler.

Çok değerli üyelerimizden beklentilerimiz yapılan bu girişimleri desteklemeleri, yaşadığımız bu sıkıntılı günlerde bir eğitimci olgunluğuyla konulara yaklaşmaları ve sağduyulu olmaları tüm örgütümüz adına bize çok olumlu geri dönüş sağlayacaktır.

Şu anda özel özel eğitim alanına zarar verebilecek en önemli konu bireysel girişimler ve dağınık bir görüntü sergilemektir. Lütfen bu tür davranışlar ve girişimlerden uzak durarak, öncelikle görüşlerinizi dernek yönetimiyle paylaşmak ve ortak girişimlerde bulunmak çok olumlu olacaktır.

Son gelişmeler olarak, bakanlık yetkilileri ile yapılan görüşmelerde; 01.01.2008 tarihine kadar herhangi bir yeni yönetmelik /genelge yayınlanmasının olası olmadığı, Ocak 2008 ayı içinde yayınlanabilecek bir taslak genelge hazırlığının sürdürüldüğü, bu çalışma içerisinde kurumlarımızı yıpratacak, zor durumda bırakacak herhangi bir maddenin bulunmayacağı konusunda da gerekli görüşler alınmıştır. Bakanlıklar düzeyinde yaptığımız görüşmeler ve özel özel eğitim alanını doğru tanıtım girişimlerimiz de devam etmektedir.

Tüm üyelerimize çalışmalarında başarılar diler, daha mutlu günlerde, rahat ortamlarda çalışabilmemiz umuduyla sevgi ve saygılarımızı sunarız.

Yönetim Kurulu Adına

Mustafa Metin TAŞ

Dernek Başkanı
 
Kaynak: rehabilitasyon.com

Özel Eğitim Haberleri

ATTENTIONER - DEHB Uygulayıcı Programı 29. Grup Eğitimine Başvurular başladı
Çocuğa uygulanan psikolojik testler gelişimleri için önemli
Dikkat Eksikliği Tedavisinde İlaç Dışında Uygulanacak Yöntemler
Basit ama öğrenemiyorlar!
Otizmle nasıl baş edilir, ebeveynler nelere dikkat etmeli?