Özel Eğitim Çocuklarına Yüzme Kulübü

Yüzme sporunun özel eğitime muhtaç çocukların gelişimlerini hızlandırması nedeniyle bu branşa yönelik 15 gün önce kuruldu.

Mavi Mercan Spor Kulübü Başkanı Adil Çakmak, Özel Eğitime Muhtaç Çocuklara Yönelik Kurulan Kulübün, Çocukların Kendilerine Olan Güvenlerini Artırarak, Hayatta Daha Başarılı Olmalarını İçin Faaliyetlerini Sürdürdüğünü Söyledi.

Mavi Mercan Spor Kulübü Başkanı Adil Çakmak, özel eğitime muhtaç çocuklara yönelik kurulan kulübün, çocukların kendilerine olan güvenlerini artırarak, hayatta daha başarılı olmalarını için faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Çakmak yaptığı açıklamada, kulübün, yüzme sporunun özel eğitime muhtaç çocukların gelişimlerini hızlandırması nedeniyle bu branşa yönelik 15 gün önce kurulduğunu belirtti. Kulüp bünyesinde halen 30 özel eğitime muhtaç çocuğun çalışmalara katıldığını vurgulayan Çakmak, bu sayısı birkaç ay içerisinde 200'e ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti. 

Özel eğitime muhtaç çocuklara yönelik kurulan kulübün, çocukların kendilerine olan güvenlerini artırarak, hayatta daha başarılı olmalarını için faaliyetlerini sürdürdüğünü aktaran Çakmak," Özel eğitime muhtaç çocuklar, zor işleri kolaylıkla başarabilmektedirler. Zoru başarmayı daha iyi öğrenirler. Zoru başarmayı gayreti içerisinde olurlar. Yüzme sporuyla birlikte zihinleri daha iyi gelişirler. Daha çok faaliyete geçer. Vücut tüm uzullarıyla suyun içerisinde çalışır. Bu nedenle kulüp yönetimi olarak yüzme
branşına yöneldik" dedi.

Çakmak, kulüp olarak gerek Türkiye, gerekse de yurtdışında yapılacak olan yarışmalara katılmayı arzu ettiklerini dile getirerek, önemli başarılara imza atmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

(İhlas Haber Ajansı)

Özel Eğitim Haberleri

ATTENTIONER - DEHB Uygulayıcı Programı 29. Grup Eğitimine Başvurular başladı
Çocuğa uygulanan psikolojik testler gelişimleri için önemli
Dikkat Eksikliği Tedavisinde İlaç Dışında Uygulanacak Yöntemler
Basit ama öğrenemiyorlar!
Otizmle nasıl baş edilir, ebeveynler nelere dikkat etmeli?