Oyun hamuru nasıl yapılır?

Çocukların sevdiği ve zeka gelişiminde etkili olan oyun hamurunu evdeki malzemelerle nasıl yapabiliriz?işte size sağlıklı oyun hamuru tarifi...

Çocukların el becerilerinin ve zekalarının gelişmesinde en etkili oyuncaklardan biri olan oyun hamuru, çocukların oldukça sevdikleri ve ailelerinden sıklıkla istedikleri oyun araçlarından biridir. Hazır satılan oyun hamurlarının içeriğinin büyük ölçüde zararlı olması ve ekonomik açıdan da daha uygun fiyatlı oyun hamuruna sahip olabilmek için evdeki bazı malzemeleri kullanmak yeterlidir. Böylelikle çocuklar her istediklerinde taze oyun hamurunu hazırlarken, sağlıklı bir oyun aracına sahip olduklarından da emin olabilirsiniz.

NİŞASTALI OYUN HAMURU TARİFİ

Evde oyun hamuru yapmak için pek çok malzeme sağlıklı bir oyuncak elde etmeyi sağlıyor. Bu noktada en çok tercih edilen un ve tuz gibi malzemeler olurken, nişasta ile yapılan tarifte oyun hamurunun daha yumuşak ve pürüzsüz kıvamda olmasını sağlamaktadır. İki malzeme ile oldukça pratik olan bu tarifte mısır nişastası ve saç kremi bulunuyor. Bir bardak saç kremi içerisine yaklaşık 3 bardak nişasta ekleyerek yumuşacık bir oyun hamuru elde edilebilir. İlk başlarda yumuşak olacak olan hamuru 10 dakika buzdolabında bekleterek ideal kıvamını alması sağlanabilir. İsteğe göre gıda boyası kullanarak parçalara ayrılmış olan hamurları renklendirmek de mümkündür.



3 MALZEME İLE SAĞLIKLI OYUN HAMURU YAPIMI

Çocukların duyusal açıdan gelişimleri için birçok uzmanın önerdiği oyun hamur, evde rahatlıkla yapılabilecek bir tariftir. 3 yaşında büyük çocuklar için yapılabilecek sağlıklı oyun hamuru hem ekonomik hem de eğlenceli bir aracı olması nedeniyle sıklıkla hazırlanabilir.

MALZEMELER

*Bir su bardağı mısır nişastası (buğday nişastası da olabilir)
*Yarın fincan duş jeli
*3 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri bir kaba koyularak karıştırılır. Birleşen malzemeler kısa bir süre yoğurduktan sonra yumuşak bir kıvam alacaktır. Ölçülerin farklılık gösterme ihtimaline karşı cıvık olan hamur için bir miktar daha nişasta eklenebilir. Katı kıvamda olan içinde sıvı yağ ve duş jeli ilavesi yapılarak istenilen kıvamda bir oyun hamuru elde edilebilir. Hazır oyun hamurları kıvamında olan bu tarif ile ele yapışmayan bir hamur elde ederek uzun süre eğlenceli zaman geçirmek mümkün olacaktır.

Aile Sağlığı Haberleri

Covid19 Döneminde Evde Çocuklarla İletişim
  Koruyucu Aile Sistemiyle Çocuğun Korunması 
Hareketsiz kalan çocuklar 18 yaşından sonra depresyona girebiliyor