Devam eden araştırmalardan yola çıkan ve bunların ilerleme hızına göre yorum yapan uzmanlar 2020 yılına kadar atılacak önemli adımlarla ilgili şu tahminlerde bulundu:
Obezite tedavisi: Genlerle beslenme arasındaki ilişki üzerine yapılan çalışmalar, uygulanacak bireysel diyetler ve güvenli zayıflama haplarıyla obezitenin tedavi edilebilir bir hastalık olacağı tahmin ediliyor.
Kişiye özel kanser ilaçları: Farklı kimyasal bileşenlere sahip ilaç molekülleri tek bir küçük taşıyıcı içinde eritilerek bireye yönelik ilaçlar üretebilecek.
Daha etkin antibiyotikler: Araştırmacılar, bakteriler arasındaki bağlantıyı yok eden ve direnç kazanmalarını engelleyen yeni antibiyotikler üzerinde çalışmaya devam edecek.
Kök hücre tedavileri: Hayvanlar üzerinde gerçekleştirilen kök hücre çalışmaları, deri veremi (lupus), romatizma hastalığı da dahil, bağışıklığa bağlı hastalıkların tedavisinde kullanılacak.
Beynin şifreleri çözülecek: 100 milyar beyin hücresinin haritasını çıkarmak, bir çok psikolojik hastalığı açıklamayı sağlayacak. Araştırma, 2015’te son bulacak.
Alzheimer aşısı: Beta-amylois proteinlerini hedefleyen aşı, klinik olarak test ediliyor.
Parkinson tedavisi: Araştırmacılar, Parkinson hastalarının uyarı sistemini canlı tutmak için beyne yerleştirdikleri elekrotların daha az enfeksiyona yol açabilecek şekilde geliştirebilmeyi hedefliyor.
Metabolizma sisteminin haritasını çıkarma: Uzmanlar başlıca organların metabolizma haritasını çıkmak için uğraşıyor. Böylece özellikle diyabet, obezite ve kanser gibi hastalıklarla ilgili önemli adımlar atılacağı tahmin ediliyor.
Yaşlanmayı anlamak: Araştırmacılar, yaşlanma mekanizmalarını ve genleri hayvanlar üzerinden tanımlamaya ve sonuçları insanlar üzerinde uygulamaya devam edecek.
Sıtma aşısı: GlaxoSmithKline şirketinin ürettiği ilk aşı, beş yıl içinde kullanıma hazır hale gelecek. Ancak grup, aşının yüzde 50 başarılı olabileceğini düşünüyor ve aşının yeni versiyonları üzerinde çalışıyor.
Milliyet