Okul Öncesi Kaynaştırma Eğitimi Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı; okul öncesi dönemde kaynaştırma eğitimi projesi hayata geçiriyor.

Zehra Gülle / Dünya Bülteni


Milli Eğitim Bakanlığı; okul öncesi dönemde özel eğitime ihtiyacı olan çocukların eğitimlerinin ücretsiz olarak sağlanması ve bu uygulamada görev alacak öğretmenler ile eğitim yöneticilerinin mesleki yeterliliklerinin artırılarak kaynaştırma yoluyla eğitim uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla bir proje hazırladı.

Seçilen pilot illerdeki okul öncesi eğitim okul ve kurumlarındaki görevli öğretmenlerin kaynaştırma uygulamaları konusundaki ihtiyacından doğan ve "Okul Öncesi Eğitimde Kaynaştırma Uygulamaları Semineri" adını taşıyan projede amaç; okul öncesi eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin, özel eğitim hizmetleri ve temel ilkeleri hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak, kaynaştırma eğitimi ile ilgili bilgi ve beceriler kazanmalarını sağlayarak bunu eğitim öğretim sürecinde kullanmalarını sağlamak. Ayrıca özel eğitime ihtiyacı olan bireyin eğitim sürecinde aile eğitiminin yeri ve öneminin bilincine varmalarını sağlamak.

Seminerler 2009 – 2010 öğretim yılı Eylül ayı seminer döneminde yapılmak üzere; öğretmenler için haftada 5 gün 30 saat, yöneticiler için ise haftada 3 gün 18 saat olmak üzere planlanmış. Program pilot illerde (Amasya, Nevşehir, Çanakkale, Bilecik, Edirne, Karabük, Ardahan, Gümüşhane, Trabzon, Yalova, Karaman, Tunceli, Kilis, Bolu, Kırıkkale, Bayburt, Burdur, Kırklareli, Muğla, Düzce, Bartın, Artvin, Çankırı, Kütahya, Rize, Isparta, Kırşehir, Giresun, Uşak, Eskişehir, Sinop ve Samsun.) il özel formatör öğretmenleri tarafından uygulanacak. Seminer sonunda eğitime katılan kursiyerlerin görüş ve önerilerine de yer verilecek.

Özel Eğitim Haberleri

ATTENTIONER - DEHB Uygulayıcı Programı 29. Grup Eğitimine Başvurular başladı
Çocuğa uygulanan psikolojik testler gelişimleri için önemli
Dikkat Eksikliği Tedavisinde İlaç Dışında Uygulanacak Yöntemler
Basit ama öğrenemiyorlar!
Otizmle nasıl baş edilir, ebeveynler nelere dikkat etmeli?