Obeziteyle Mücadele Bürokratlardan Başladı!

Türkiye'de önemli bir sağlık sorunu haline gelen obeziteye karşı ciddi çalışmalar yürüten Sağlık Bakanı, mücadeleye bürokratlarından başladı.

Vakit buldukça Bakanlık bürokratlarıyla bir araya gelerek spor yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, obeziteyle mücadele için kurmaylarından oluşan bir basketbol takımı oluşturdu.

 Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı'nın üst düzey bürokratlarıyla bir araya gelerek basket maçı düzenleyen Bakan Akdağ'ın kilo almamaktan öte kilo vermeye gayret ettiği öğrenildi. Bakan Akdağ'ın bir araya getirdiği basket takımında ise üst düzey bürokratlar dikkat çekti.

Basket takımında Bakanlık müsteşarı Nihat Tosun, Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom, Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Koç'un yanı sıra çok sayıda bakanlık yöneticisi ve çalışanı yer aldı. Son altı aydır 3 kilo vermeyi başardığını, hedefinin 10 kilo vermek olduğunu açıklayan Bakan Akdağ, bu arada yiyeceklerine de kısıtlama getirmediğini ve sadece az yemeye, günlük kalori miktarını azaltmaya çalıştığını belirtti.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı annelerde obezitenin önlenmesi için de çalışma yapıyor. Uzmanlar, Türkiye'de son 10 yılda annelerde obezitenin 10 kat arttığını, anne adaylarındaki obezitenin, obez bebek riskini artırdığını açıkladı.

Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "Obezite'nin gebelik ve bebek üzerindeki etkileri" konulu anne adaylarına yönelik bir panel düzenlendi. Op Dr. Tuğba Altun Ensari, Uzman Fizyoterapist Filiz Taşpınar ve Diyetisyen Aynur Güler'in konuşmacı olarak katıldığı panelde açılış konuşması yapan Başhekim Doç. Dr. Ümit Göktolga, hamilelikte zayıflama diyeti uygulanmaması gerektiğini belirterek, "Obez anne adayı hamile kalmadan önce zayıflama diyeti uygulamalı, hamile iken zayıflama diyeti uygularsa hem kendisini hem karnındaki bebeğini çok ciddi risk altında bırakır" dedi.

Yenişafak

Genel-Sağlık Haberleri

Türkiye'de Sigara Kullanan Kadın Sayısı Artıyor
Ölen bir insanın beyin aktivitelerini ilk kez görüntüledi
TPD de Çağrıya Katıldı: Tedirgin Olma Aşı Ol!
Karantina Çocukların Uzağı Görmesini Olumsuz Etkiledi
Google'dan cilt hastalıklarını tespit eden yapay zeka