Obeziteye Zihin Eğitimiyle Tedavi

İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılan "Obezite Merkezi"nde yeme bağımlıkları psikiyatrisler eşliğinde çözülüyor.

İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılan "Obezite Merkezi"nde aşırı şişmanların yeme alışkanlıkları denetleniyor.

Merkezde, aşırı şişmanlar, yeme bağımlılığından kurtulmaları için özel tedavi görüyor.

Diyetisyen Osman Yıldırım, "İlk önce hastalarımızın beslenme alışkanlıkları formunu doldurmalarını sağlıyoruz. Böylelikle hastalarımızın nasıl beslendiği konusunda bir bilgi edinmiş oluyoruz." dedi.

Daha sonra çeşitli cihazlarla kişinin ölçümleri yapılıyor.

Yıldırım, "İnsana ait ölçümler yaparak, obezite derecesini, yağlanma derecesini tespit ediyoruz. Ondan önce uzman doktorlarımızdan hem muayeneden geçiriyoruz obez bireylerimizin herhangi bir hastalığı olup olmadığını, varsa bu tedavi ile birlikte eşdeğer olarak yürütüyoruz." dedi.

Burada kişilerin vücudunda ne kadar yağ ne kadar kas olduğu, kaç kilo vermeleri gerektiği açık bir şekilde ortaya çıkıyor.

Bu cihaz da kişilerin dinlenme halindeyken ne kadar kalori harcadıklarını ölçüyor.

Tüm bu tedavi yanında bir de obezlere farkındalık eğitimi veriliyor. Obezitenin nasıl bir hastalık olduğu, nasıl kurtulunması gerektiği uzmanlar tarafından hastaya anlatılıyor. Yeme bağımlıkları psikiyatrisler eşliğinde çözülüyor.

Üstelik Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sosyal güvencesi olanlar bu hizmetlerden ücretsiz yararlanıyor.

Genel-Sağlık Haberleri

Türkiye'de Sigara Kullanan Kadın Sayısı Artıyor
Ölen bir insanın beyin aktivitelerini ilk kez görüntüledi
TPD de Çağrıya Katıldı: Tedirgin Olma Aşı Ol!
Karantina Çocukların Uzağı Görmesini Olumsuz Etkiledi
Google'dan cilt hastalıklarını tespit eden yapay zeka