MYO’lara ilgi giderek artıyor

Üniversitelere girmenin artık yıldan yıla zorlaşması, meslek yüksek okullarına olan ilgiyi de artırıyor.

Bekir Türkmenoğlu / AKŞAM


Üniversitelere girmenin artık yıldan yıla zorlaşması, meslek yüksek okullarına olan ilgiyi de artırıyor. Özellikle meslek liselerinden mezun olan ve katsayı engeli nedeniyle 4 yıllık fakültelere girmeleri hemen hemen imkansız olan gençler, meslek yüksek okullarına daha çok yöneliyor.

Türkiye’nin 3 büyük kenti dışında, vakıf üniversiteleri sayısı oldukça az. Özellikle 3 büyük kentimizde bulunan vakıf üniversiteleri, son yıllarda meslek yüksek okullarına da yöneldiler. Bazıları ise sadece meslek yüksek okulları ile öne çıktılar. Hemen her vakıf meslek yüksek okulunda onlarca program var ve bu programlara devam eden de binlerce öğrenci bulunuyor.

TERCİHTEN ÖNCE

Şu günlerde üniversitelerde boş kalan kontenjanların dolması için ek yerleştirme başvuruları alınıyor. Ek yerleştirme başvuruları 13 Ekim’e kadar devam edecek. Benim gençlere tavsiyem, eğer meslek yüksek okullarına gitmek istiyorlarsa, mutlaka tercih yapmadan önce kendi çaplarında bir araştırma yapsınlar.

Hangi meslek yüksek okulunu bitirenler daha iyi eğitim alıyor, hangi meslek yüksek okulu öğrencilerini daha iyi ve donanımlı eğitiyor ve hangi meslek yüksek okulundan mezun olanlar iş bulabiliyorlar.

Bu araştırmayı mutlaka yapsınlar. Çünkü vakıf meslek yüksek okullarına gideceklerse, para ödeyecekler. İnsan para vereceği bir konuda da dikkatli davranmalı ve inceleme yapmalı.

Rehberlik Haberleri

Mutlu çocuk yetiştirmenin 10 altın kuralı
Sınav Kaygısından Kurtulmanın 8 Püf Noktası
EBA sisteminde en büyük sorumluluk velilerde
Eve kapanan çocukla kaliteli zaman geçirmenin yolu
Çocuğunuza uyku alışkanlığı kazandırmanın yolu bu önerilerden geçiyor!