Minik Ece’nin davası Örnek Oldu

DOKTOR hatası sonucu Down Sendromlu olarak doğan Ece’nin ailesinin başlattığı hukuk savaşı benzer durumdaki aileleri de harekete geçirdi

Minik Ece’nin davası diğerlerine örnek oldu

DOKTOR hatası sonucu Down Sendromlu olarak doğan Ece’nin ailesinin başlattığı hukuk savaşı benzer durumdaki aileleri de harekete geçirdi. Haberin yayınlanmasından sonra en az 9 aile dava açtı. Doktor, hastane ve laboratuvar hatası sonucu down sendromlu (mongolizm) dünyaya geldiği ileri sürülen ve bu nedenle ailesi hukuk mücadelesi başlatan 2 yaşındaki Ece Soygeniş, diğer Down Sendromlu çocuk sahibi aileleri de hukuk mücadelesine sürükledi. İzmir’de yaşayan Soygeniş ailesinin, diğer tazminat hakları saklı kalmak kaydıyla Adanalı Avukat Mehmet Ali Akgül kanalıyla İzmir Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı 7 bin YTL’lik maddi tazminat davası kasım ayına ertelenirken, dava bitmeden Down Sendromlu çocuk sahibi onlarca aileye örnek oldu.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Etik Kurulu Üyesi Av. Mehmet Ali Akgül, hasta hakları yönetmeliğiyle, hastaların birçok konuda güvence altına alınmış olmasına rağmen, hastaların önemli bir bölümünün bu haklardan haberdar olmadıklarını bildirdi. Akgül, doktorlar A.E. ve D.A. ile hastane ve laboratuvar hakkında, diğer tazminat hakları saklı kalmak koşuluyla açtıkları toplam 7 bin YTL’lik davanın aile lehine sonuçlanması halinde 1 milyon YTL’lik de manevi tazminat davası açacaklarını kaydetti.

Akgül, Ece’nin davasının açılmasının duyulmasından sonra, Adana ve İzmir’de toplam 9 müvekkili adına daha dava açtığını ifade ederek, ‘’Çok sayıda meslektaşım da bu yönde dava açtıklarını bana söylediler’’ dedi.

Akşam

Özel Eğitim Haberleri

ATTENTIONER - DEHB Uygulayıcı Programı 29. Grup Eğitimine Başvurular başladı
Çocuğa uygulanan psikolojik testler gelişimleri için önemli
Dikkat Eksikliği Tedavisinde İlaç Dışında Uygulanacak Yöntemler
Basit ama öğrenemiyorlar!
Otizmle nasıl baş edilir, ebeveynler nelere dikkat etmeli?