MEB En Çok Rehber Öğretmen Alacak

Tam da üniversite için adaylık maratonu sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı önümüzdeki yıllarda en çok ihtiyaç duyulacak öğretmenlik alanlarını açıkladı. Listenin ilk sırasında rehber öğretmenlik var.

Tam da üniversite için adaylık maratonu sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı önümüzdeki yıllarda en çok ihtiyaç duyulacak öğretmenlik alanlarını açıkladı. Adaylar tercihlerini yaparken bu açıklamayı göz önünde bulundurmalı.

Listenin ilk sırasında rehber öğretmenlik var. Listede ikinci ilköğretim matematik, 3. Din kültürü ahlak bilgisi, 4. Türkçe, 5. Beden eğitimi öğretmenlikleri.


Milli Eğitim Bakanlığı'nın dört üniversite ile yürüttüğü öğretmen istihdamına yönelik proje kapsamında 2023 hedefi doğrultusunda belirlenen listedeki diğer alanlar arasında fen ve teknoloji, ingilizce ,almanca, sosyal bilgiler de var. Listenin en son sırasında ise tarih öğretmenliği yer alıyor.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Dinçer, öğretmenlik tercihi yapacak üniversite adaylarına "tercihleri bu listeye göre yapın" diye seslendi.

Rehberlik Haberleri

Mutlu çocuk yetiştirmenin 10 altın kuralı
Sınav Kaygısından Kurtulmanın 8 Püf Noktası
EBA sisteminde en büyük sorumluluk velilerde
Eve kapanan çocukla kaliteli zaman geçirmenin yolu
Çocuğunuza uyku alışkanlığı kazandırmanın yolu bu önerilerden geçiyor!