Martha Graham'ın Doğum Günü / 11 Mayıs

Bugün Martha Graham'ın doğum günü. Google bugünün anısına logosunu Martha Graham'ın Doğum Gününe uyarladı.

Abd'li dansçı Martha Graham. Martha Graham kimdir hayatı ve başarıları nelerdir.  Martha Graham (11 Mayıs 1894 - 1 Nisan 1991) Amerikalı Kadın Dansçı olan Martham Graham 11 Mayıs 1894 yılında Pensilvanya’da doğdu. 1913 – 1916 yılları arasında Los Angeles’ta öğrenim gördükten sonra Denishawn Okuluna girdi. Bu sıralarda Denishawn Okulu Dans Grubu müzik yönetmeni olan Louis Horst ile çalışmalara katıldı. Genç yaşına ragmen birçok kültürü tanıma fırsatı bulan Martha Graham bu kültürleri danslarına yansıtarak büyük bir beğeni topladı. Çalışmalarının ilk ürününü ilk önce New York’ta bulunan bir tiyatroda sergilemeye başladı.

Martha Graham dış mekanları danslarına o anlık kıvraklığı ile danslarını ve mekanları çok iyi birleştiren bir dansçıydı. Danslarındaki nefes alış-verişlerini dansın içerisinde geçiş noktalarına yerleştirmesini çok iyi yaparken izleyenleri danslarında olduğu gibi soluksuz izliyordu. Bir çok yeteneği bir arada bulunduran Martha Graham ismini Amerika’ya genç yaşta duyurmayı bildi.

Amerikanın bir çok kentinde dans gösterileri sergiledi. Dans gösterileri Kapalı gişe oynayan sanatçı belli bir süre dansa ara versede hem hayranlarından gelen yoğun istek hemde dansa olan bağlılığı Martha Graham’ı tekrardan sahnelere çekti.

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı