Mafya liderine depresyon tahliyesi

Bir muhbirin oğlunu asitle öldüren İtalyan mafyasının liderlerinden Vitale, depresyona girdiği için tahliye edildi. Karar büyük tepki çekti

İtalya’da bir polis muhbirinin oğlunu asitle öldürerek ülkenin en şoke edici suçlarından birine imza atan ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan mafya üyesi, depresyona girdiği gerekçesiyle serbest bırakıldı. 64 yaşındaki gangster Salvatore ‘Vito’ Vitale’nin avukatları, müvekkillerinin depresyon, diyabet ve kalp gibi rahatsızlıklarının olduğunu ve artık parmaklıklar ardında kalmaması gerektiğini söyleyerek mahkemeye başvurdu. Sulh hâkimleri, talebi yerinde bularak Vitale’nin salınmasına karar verdi. Karar, organize suç kurbanlarının aileleri tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

VItale’nin mensup olduğu çete, Kasım 1993’te bir polis muhbirinin oğlu olan 11 yaşındaki Giuseppe Di Matteo’yu kaçırdı. Guiseppe, babasının polise mafya aleyhinde verdiği ifadeyi geri çekmesi için iki yıl boyunca alıkondu. Ancak plan başarıya ulaşamayınca, mafya çocuğu boğdu ve kanıtları yok etmek için de cesedi asitte eritti. Dava sırasında asidi temin eden isim olduğu öne sürülen Vitale, şu anda  Palermo’daki evinde bulunuyor.

Milliyet

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı