Madde Bağımlılılarının İbretlik Hikayeleri

Uyuşturucu bağımlıları hikâyelerini anlattı. Tedavi görenler arasında eşini müptela yapan da var, kızının ‘anne’ demeyi bıraktığını gören de...

Alkol ve madde bağımlılığı tedavisinde Türkiye'nin en büyük psikiyatri birimi olan Bakırköy AMATEM'e (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi) başvuranların ortak noktaları çoğunun 18 yaş öncesi maddeyle tanışmış olması. İşte uyuşturucunun paramparça ettiği ailelerin hikayeleri...

Peynir diye eroin yuttum

Aydın (27): Tam 13 yıl bağımlı olduğumu bilmeden madde kullandım. Arkadaşım bir gün alkollüyken bana 'peynir' diye eroin yutturdu. O an kendimi çok mutlu hissettim. Ancak bir süre sonra kafayı sıyırıyordum. Evde benim yüzümden huzur kalmadı. Maddiyatın yanı sıra sağlığımı kaybettim. Kollarımda damar kalmamıştı. Allah'a şükür, tedaviden sonra iyiyim.

Süpürgenin içine sakladım

Leyla (33): Agresifim, kavgacıyım. Elim titriyor. Nerede olduğumu, kimleri incittiğimi bilmiyorum. Gözlerim mor. Ailemi, işimi kaybettim. Kızım bana 'anne' demiyor. Eşim 'neredesin' diye sorduğunda cevap veremiyorum. İçkileri elektrik süpürgesine saklıyorum.

Çocuğuma el süremedim

Murat (41): Evli ve tek çocuk babası bir bağımlıydım. Çocuğum büyümeye başlamıştı. Maddeyi artık eskisi gibi bulamıyordum. Benim yüzümden eşimde müptelası oldu. Bir gün kriz halindeyken çocuğum benden yardım istedi. Ona elimi bile süremedim. O gün kendimden tiksindim.

İyi aile yetmiyor

Ferdi (43): Evli ve 8 yaşında çocuğu olan bir madde bağımlısı babaydım. Evlatlarının üzerine titreyen bir annenin,5 yaşındaki çocuğa bile saygı gösteren bir babanın evladıyım. Eğitim hayatım hep çok başarılı geçti. Ama yaşadığım stresli olaylardan sonra maddeye başladım. Sonu gelmedi. AMATEM sayesinde 92 gündür ayığım.

Adam bile bıçakladım

Lütfü (52): Alkolle 14 yaşında tanıştım. Alkollü araba sürerken başka bir alkollüyle tartışıp ayağımdan bıçaklandım. Bir gün ben birini bıçakladım, 6ay cezaevinde yattım.

NESRULLAH SONAY – BUGÜN GAZETESİ

Yaşam Haberleri

Şizofreni Hastalığına Yakalanan Ünlüler
Radyo Trafik'e Yeni Transfer
Evlerde Beslenen Kuşlar Alerjik Reaksiyona Neden Olabilir
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Pandemiden 2021 için dersler çıkarılmalı”