Lüleburgazda Ailelere "Çocuklarda Tuvalet Eğitimi Semineri" Verildi

LÜLEBURGAZ'DA KADINLAR "ÇOCUKLARIN TUVALET EĞİTİMİ" KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

TRAKYAHABER.NET - Lüleburgaz'da, çocukları olan kadınlara, ''Çocukların Tuvalet Eğitimi'' konusunda eğitim verildi.

Lüleburgaz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikoloji Danışmanı Bengül Tanrıkulu, Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nce düzenlenen eğitim seminerinde, ailelerin, çocuklarına tuvaletini yapması için baskı yapılmaması gerektiğini söyledi.

Tuvalet eğitiminin yanlış kullanılan bir tanımlama olduğunu bildiren Tanrıkulu, ''Ebeveyn aslığında çocuğunu eğitmez. Çocuk oturmayı, kalkmayı, yürümeyi öğrendiği gibi tuvaletini söylemeyi de kendisi öğrenir'' dedi.

Çocukların bu süreçten ne kadar erken kurtulursa kendilerini o kadar iyi, anne ve babalarının da bu durumda çocuklarını zeki kabul ettiklerini vurgulayan Tanrıkulu, şunları kaydetti:

''Anne ve babalar, akraba ve arkadaşlardan gelen baskılar, yuvaya yazdırmak için gereken bir zorunluluk veya bezlerle uğraşmaktan, masraftan kurtulmak gibi çeşitli nedenlerle bir an önce bu dönemi atlatmayı isterler. Tuvalet kullanmayı öğretme sürecinde anahtar kelime sabırdır. Bu nedenle, tuvaletini söylemesi için çocuğa baskı yapılmaması gerekir. Tuvaletini söylemediği için veya altını ıslattığında çocuğunuza kızmayın. Küçük kazalar yüzünden onu asla ayıplamayın ve cezalandırmayın.''

Psikoloji Haberleri

1. Dalga Terapiler nelerdir?
ABD Kollektif Travmayla Boğuşuyor
Alışveriş Hastalıkları Hangileridir?