'Kuzey Suriye' psikolojik harekât

Suriye sınırında Kürtlerin yaşadığı bir bölge olduğu korkusu yaşatılmaya çalışıldığını savunan Davutoğlu, "Bayrak çekildiği iddia edilen bölgede çok az Kürt var" dedi

Suriye sınırında Kürtlerin yaşadığı bir bölge olduğu korkusu yaşatılmaya çalışıldığını savunan Davutoğlu, "Bayrak çekildiği iddia edilen bölgede çok az Kürt var" dedi

"Bugün Beşar Esad'in Suriye'de kalıcı olduğuna inanan hiçbir aktör kalmadı. Herkes yeni yönetimle ilgili planlar yapmaya başladı" diyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Kuzey Suriye" ile ilgili algının psikolojik bir harekat olduğunu öne sürdü. Davutogğlu, "Bayrak çekildiği iddia edilen bölgede çok az sayıda Kürt var" dedi. Kanal 24'te programa katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, şu mesajları verdi: 

 Beşar Esad'ın Suriye'de kalıcı olduğuna inanan uluslararası veya iç hiç bir aktör kalmadı. Herkes yeni yönetimle ilgili planlar yapmaya başladı.

Suriye'nin geleceğini belirleyen en temel aktör şu anda Türkiye'dir. Bizi en fazla yaralayan şey ise Türkiye'nin başka ülkelerin kaygılarıyla meseleye yaklaşıyormuş gibi gösterilmesi.

Bu tür kaos dönemlerinde birçok fırsatçı, provokatör ortaya çıkıyor. Bunların Suriye halkına demokrasi getirme gibi bir derdi yok. Kürt kardeşlerimiz için de bir hedefleri ve vizyonu yok. 

Bazı basın organlarında çıkan "Kuzey Suriye doğuyor" algısının yaygınlaştırılması da psikolojik bir harekat. Bütün Suriye sınırında Kürtlerin yaşadığı bir bölge olduğu korkusu yaşatılmaya çalışılıyor. Bunu gereksiz. 

"HALEP İÇİN KAYGILIYIZ" 

Öte yandan dün Konya'ya gelen Davutoğlu Halep'teki gelişmelerin kaygı verici olduğunu söyledi. Ağır silahlarla ve en önemlisi de hava kuvvetleri kullanımıyla Halep üzerindeki baskının artırıldığını belirten Davutoğlu "Önümüzdeki bir kaç gün içinde bu anlamda Halep'te maalesef çok insani kayıpları artıracak gelişmeler olmasından kaygılıyız"dedi.

Menaf Tlass arabulucu rolüne soyundu

Suriye Cumhuriyet Muhafızları eski Komutanı Tümgeneral Menaf Tlass, "Suriye'yi krizden çıkarmak için bir yol haritasının hazırlanması amacıyla tüm taraflarla iletişim kuracağını" bildirdi. Ankara'dan önce ziyaret ettiği Cidde'de Asharq Al-Awsat gazetesi ile yaptığı mülakatta Suriye'den nasıl ayrıldığına ilişkin soruları yanıtsız bırakan Tlass, Esad rejimi ile krizle ilişkin politikası konusunda baştan beri görüş ayrılıklarının olduğunu söyledi. Menaf Tlass, "İktidar peşinde değilim. Suriye için güvenlik ve istikrarın peşindeyim. Ve herhangi sıradan Suriyeli vatandaş gibi Suriye'nin yeniden inşasına katkıda bulunma fırsatım olursa hazırım" dedi. Tlass, çocukluk arkadaşı Esad ile en son bir yıl önce buluştuğunu anlattı. ANKA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politik Psikoloji Haberleri