Kriz Mağdurları Psikoloğa Koşuyor

Alanya Başkent Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Doktor Mehmet Çekirdek, ekonomik krizin insanlar üzerinde olumsuz izler bıraktığını söyledi.

CİHAN & TÜMGAZETELER - Alanya Başkent Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Doktor Mehmet Çekirdek, ekonomik krizin insanlar üzerinde olumsuz izler bıraktığını söyledi.

Krizden etkilenen vatandaşların yoğun bir şekilde kendilerine başvurduğunu anlatan Çekirdek, mayıs ayının sonuna kadar randevuların dolduğunu kaydetti.

'Bugün yanımıza gelenlere ancak mayıs ayının 20'sinden sonrasına randevu verebiliyoruz.' diyen Çekirdek, 'Alanya'da ekonomik krizin etkilediği çok sayıda insan var. Bunlar sadece esnaf değil. Bu kişilerin yakınları, aileleri de bize gelerek sorunlarını paylaşıyor. Bunların yanı sıra kadınların depresif durumlardan dolayı da başvurularının çoğunlukta olduğunu görüyoruz. Çünkü depresiflik kadınlarda erkeklere göre iki kat fazla oluyor.' şeklinde konuştu.

Alanya Psikolojik Danışma Merkezi Psikoloğu Alper Günay ise krizin şiddetinin sert bir şekilde hissedildiği bölgelerden birinin de Alanya olduğunu ifade etti.

Son 1 ay içinde birimlerine başvuran vatandaşların sayısının 100'ü bulduğunu aktaran Günay, birçok yuvanın krizin etkisiyle şiddetli geçimsizlikten dolayı yıkıldığına dikkat çekti.

Babanın eve ekmek götürememesi ve ailenin ihtiyaçlarını karşılayamamasının aile içinde hayal kırıklığı yaşattığını ifade eden Günay, 'Krize rağmen aileler eski yaşam koşullarının, konforun beklentisi içinde oluyor. Sosyal hayattan koptukları zaman ise sorunlar çoğalıyor. Bunun yanı sıra bankaların esnaflara kredi vermemeye başlaması nedeniyle esnaf tefecilere sığınmaya başladı. Bunun sonucunda da paranın ödenememesi, tefecinin taciz etmesi kişilerin psikolojilerini bozdu.' diye konuştu.

Psikolojik danışma merkezine tedavi için gelen A.T., ekonomik krizden dolayı işyerine haciz geldiğini dile getirdi. A.T., şunları söyledi: 'Yaklaşık 6 ay öncesine kadar lüks bir hayat yaşıyordum. Ekonomik krizden dolayı her şeyimi kaybettim. Eve ekmek götüremez hale geldim. Eşimin de psikolojisi bozuldu. Bu nedenle tedavi görüyorum.'

Psikoloji Haberleri

1. Dalga Terapiler nelerdir?
ABD Kollektif Travmayla Boğuşuyor
Alışveriş Hastalıkları Hangileridir?