Kötü notlara karşı aileler anlayışlı olmalı

Uzmanlar, karnesinde düşük not olan öğrencilerin ailelerini uyararak, çocuklara karşı anlayışlı olunmsını istedi.

Okulların yarıyıl tatiline girmesine çok az kaldı. birçok öğrenci kötü notlar sebebiyle tatile girmenin sevincini yaşamadı. Bu nedenle Psikolog Şebnem Yüksel, ailelerin çocuklarına karşı anlayışlı olması gerektiğini söyledi.

Psikolog Yüksel, karnesinde kötü notu olan birçok öğrencinin eve gitmeye korktuğunu söyledi. Ailelerin çocuğun potansiyeline göre başarı beklemesi gerektiğini söyleyen Yüksel, korku ile çocukların başarısının artmayacağının altını çizdi. Yüksel, "Çocukların başarılı olması için ailelerin teşvik edici olması gerekiyor. Çocuğu korkutmayla çocuklar başarılı olamaz. Kötü notlarından dolayı çocuğa kızılması çocuğu yıpratır. Çocuklardan potansiyeli kadar beklentiler olmalı. Her başarısız olduğunda çocuğun ailesi kızıyorsa, öğretmeni kızıyorsa çocuk elbette başarısız olur. Bu yüzden de elini eteğini derslerden ve okuldan çeker." dedi.

Birçok öğrencinin bir dersten başarılı olsalar dahi öğretmenlerinden dolayı o dersi yapamadıklarını kaydeden Yüksel, öğrencinin başarısında öğretmenlerin büyük rolü olduğunu ifade etti. Yüksel konuşmasına şöyle devam etti: "Notu kötü olan çocuklara karşı ailelerin anlayışlı olması gerekiyor. Anne-babaların 'birlikte çalışır hallederiz' diyerek çocuğa destek vermeliler. Aileler, kötü notlara karşı anlayışlı olmalılar. Çocuktan yüksek beklentiler olmamalı. Eğer çocuklarının başarılı olmasını istiyorlarsa umut versinler, çünkü en büyük başarılar umut vererek gelir."

Psikoloji Haberleri

1. Dalga Terapiler nelerdir?
ABD Kollektif Travmayla Boğuşuyor
Alışveriş Hastalıkları Hangileridir?