Kendilerini ifade edemeyen kızlara eğitim desteği

İstanbul'daki Yüzdeyüz Başarı Merkezi, kendilerini ifade edemeyen kızlara eğitim desteği veriyor.

Kız çocukları sosyal yaşamda erkeklere oranla daha pasif. Bu sorunu çözüme kavuşturmak isteyen İstanbul'daki Yüzdeyüz Başarı Merkezi, ilköğretimde okuyan kız çocuklarının sosyal yaşama adaptasyon sağlaması için eğitim programı başlattı.

Merkezde ergenlik döneminde olan ortaöğretim kız öğrencileri, okul ve sosyal yaşamlarında karşılaşacakları problemlere karşı 10 haftalık bir eğitimden geçiriliyor.

Eğitimin içeriğinde; sohbet başlatma, gruba katılma, problem çözme, alayla başa çıkma, beden dilinin kullanımı, duyguları fark etme ve ifade etme, kendini kontrol edebilme, tartışmayı yatıştırma, 'hayır' cevabını kabullenme, bir gruba ait olma, saygınlık kazanma gibi konular yer alıyor.

Psikolog Gülden Esat, "Bu problemi fark ettirecek ve yol gösterecek kişilerin olmayışı problemin daha da büyümesine neden oluyor." dedi. Nureymen Çardaklı okulda erkek öğrencilerin daha baskın olduklarını, kendilerinin ise çekingen kaldığını ve bu sebeple eğitim merkezine geldiğini söylerken Meryem Öztürk göz teması kurmayı, ikili ilişkileri geliştirmeyi takım çalışmasıyla, zevk alarak öğrendiklerinin altını çizdi.

Kaynak: Zaman

Yaşam Haberleri

Şizofreni Hastalığına Yakalanan Ünlüler
Radyo Trafik'e Yeni Transfer
Evlerde Beslenen Kuşlar Alerjik Reaksiyona Neden Olabilir
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Pandemiden 2021 için dersler çıkarılmalı”