Kemal Sayar'ın İnstagram Takipçi Sayısı 142 bini geçti

Ünlü Psikiyatr Kemal Sayar Sosyal ağları etkin kullanan uzmanların başında geliyor. Yakın zamanda Twitter'da takipçi sayısı 271 bini geçen Sayar'ın İnstagram Takipçi Sayısı 142 bini geçti.

Türkiye'de tanınmış Psikiyatri hekimlerinden Prof. Dr. Kemal Sayar gerek ruh sağlığı camiasında gerekse bu alana ilgi duyan kişiler tarafından yoğun bir şekilde takip ediliyor.  Sosyal ağları etkin kullanan uzmanların başında gelen Sayar, özellikle doğu kültürünün düşünce biçimlerini kendi perspektifinden geçirdikten sonra yeniden şekillendirip özgün bir erdem, düşünce ve anlayışa dönüştürerek bu anlayışı takipçileriyle özlü sözler aracılığıyla paylaşıyor. Derin düşünceleri kısa cümlelerle ifade etme gücünü belirgin bir şekilde kullanan Sayar'ın bu başarısı her geçen gün takipçi sayısında ki artışa yansıyor. 

Modern düşünce biçiminin tek başına yeterli olmadığını, doğu mistisizminde ki erdem ve ahlakın var olmak zorunda olduğunu bir çok kitabında ifade eden Kemal Sayar ülkemizin özgün bilim insanlarından biridir. Kendine özgü bir çağrısı ve seslenişi olan Kemal Sayar iz bırakan ve bırakmaya devam eden psiko-felsefe anlayışını anlaşılır bir üslupla okuyucularına yansıtan bir uzmandır.

Bu özgünlüğünün bir sonucu olarak Ünlü Psikiyatr Kemal Sayar'ın Yakın zamanda Twitter'da takipçi sayısı 271 bini   İnstagram Takipçi Sayısı 142 bini geçti. Takipçi sayısı kadar paylaşımlarının yüksek beğeni alması Kemal Sayar'ın takipçileriyle kurduğu başarılı iletişimin bir göstergesi.


Psikiyatrist Prof. Dr. M. Kemal Sayar

Hacettepe Üniversitesi (İngilizce) Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1989-1995 yılları arasında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine devam etti. 2000 yılında psikiyatri doçenti, 2008 yılında psikiyatri profesörü oldu.

Çeşitli ulusal ve uluslar arası dergilerde danışmanlık ve hakemlik yaptı. Psikiyatri konulu çok sayıda kongre ve sempozyumda düzenleyici ve konuşmacı olarak yer aldı.

2002 yılında, Kanada McGill Ünivesitesinde Transkültürel Psikiyatri Bölümü’nde konuk öğretim üyesi olarak çalıştı. Bakırköy ve Erenköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanelerinde klinik şefliği görevlerini yürüttü.
Halen Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi psikiyatri anabilim dalı başkanıdır. Mesleki çalışmalarının yanı sıra, Açık Radyo ve Star Tv’de Ruhun Labirentleri, TRT’de İnsanlık Hali adlı programı hazırladı ve sundu.


Psiko-Magazin Haberleri

PSİKOLOJİK FARKINDALIK İÇİN PSİKOLOJİK PROBLEMLERİNİ KONUŞUYORLAR
Müge Anlı Arif Verimli'yi Düğününe Davet Etmedi
Onur Tuna: 'Şizofren değilim, olsam doktorum söylerdi’