Katliamın 23. yıldönümünde liderler Brüksel’de

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bulunduğu 29 lider bir araya geldi. 2 gün sürecek zirvenin açılışında aile fotoğrafı için kameralar karşısına geçenti.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bulunduğu 29 lider bir araya geldi. 2 gün sürecek zirvenin açılışında aile fotoğrafı için kameralar karşısına geçen liderler, ardından ATAK helikopterlerinin gösterilerini izledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Srebrenitsa katliamının 23. yıldönümü nedeniyle bir mesaj da paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 ülke liderinin katılımıyla başlayan NATO Zirvesi’nde yer almak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’deki programa katıldı.

Brüksel Havalimanı Askeri Terminal’inden NATO’nun yeni karargahına gelişinde Erdoğan’a, makam aracında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu eşlik etti.



Erdoğan ve Çavuşoğlu’na, NATO’ya üye ülkelerin devlet başkanlarının karargaha giriş yaptığı bölümde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da katıldı.

Erdoğan, karargaha girişinde Türk ve yabancı basın mensuplarını selamladı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO’nun yeni karargahında, Türkiye’nin NATO Nezdindeki Daimi Temsilciliği’nin resmi açılışını yaptı.
Erdoğan, açılışın ardından diğer liderlerle birlikte aile fotoğrafı için kameralar karşısına geçti. Liderlerin fotoğrafın ardından ATAK helikopterlerinin gerçekleştirdiği gösteriyi izledi.

Öte yandan Srebrenitsa katliamının 23. yıldönümü olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter hesabından mesaj paylaştı. Erdoğan mesajında, “23 yıl önce Avrupa’nın gözü önünde yaşanan, tarihin en utanç verici hadiselerinden biri olarak gördüğüm Srebrenitsa soykırımında şehit olan Bosnalı kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu tür insanlık suçlarının tekrarlanmaması için hep birlikte mücadele edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı