Kadınlar Şiddeti, Erkekler Kadınları Protesto Etti

Denizli'de Kadın Dayanışma Platformu Üyesi Bir Grup Kadın, Kadına Yönelik Şiddeti Protesto Ederken, Bir Grup Erkek de Eylemci Kadınları Protesto Etti.

Denizli'de Kadın Dayanışma Platformu üyesi bir grup kadın, kadına yönelik şiddeti protesto ederken, bir grup erkek de eylemci kadınları protesto etti.

Candoğan parkında toplanan grup, pankart açıp slogan atarak Delikliçınar Meydanı'na kadar yürüdü. Kadın Dayanışma Platformu Sözcüsü Şükriye Yıldız,kadına yönelik şiddetin, kadının fiziksel, cinsel ve psikolojik zarar görmesi veya acı çekmesiyle sonuçlanması muhtemel olan cinsiyete dayalı her türlü şiddet anlamına geldiğini söyledi.

Yıldız, şöyle konuştu:

''Hayatlarımız şiddetle kuşatılmışken bir yanda namus cinayetleri, bir yanda taciz, tecavüzler, bir yanda dayak, bir yanda kadın intiharları ve son günlerde savaş, kadınların hayatlarını alt üst ederken bizden itaat etmemiz bekleniyor.

Kadınların bakıma muhtaç ve erkeklere bağımlı olmaları gerektiğini anlatan zihniyet, kadınları birey olmaktan çıkartıp erkeklere zimmetleyen bir değişiklikle sözde kadınlara özgürlük vaat ediyor. Sadece kadın olmaktan kaynaklı cinsiyetçi bakış açısına maruz kalan biz kadınlar, günlük yaşamımızda şiddetin her türlüsünü yaşıyoruz. Toplumun her alanında ötekileştirildiğimizi biliyor ve buna karşı çıkıyoruz.''

Konuşmanın ardından kadına yönelik şiddeti içeren kısa gösteri sırasında, bölgeden geçen bir Grup Genç, açıklamayı protesto etti. Gençler, çevredeki güvenlik güçleri tarafından uzaklaştırıldı.Kadınlar, açıklamanın ardından olaysız dağıldı

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı