İzmir'de Gençlere Özel Ergen Polikliniği

İzmir'de ilk defa bir üçüncü basamak eğitim hastanesine bağlı gençlere özel, ayrı bir binada ergen (adolesan) sağlığı polikliniği açıldı.

Poliknikte 11 ile 24 yaş arası gençlere, bütün hastalıklarının çözümüne ilişkin, ulaşılabilir ve mahremiyete saygılı bir sistemle sağlık hizmeti sunulması amaçlanıyor.

 
İzmir'de ilk defa bir üçüncü basamak eğitim hastanesine bağlı gençlere özel, ayrı bir binada ergen (adolesan) sağlığı polikliniği açıldı. Poliknikte 11 ile 24 yaş arası gençlere, bütün hastalıklarının çözümüne ilişkin, ulaşılabilir ve mahremiyete saygılı bir sistemle sağlık hizmeti sunulması amaçlanıyor. Gençler bu merkeze boğaz, baş, karın, diz ağrısı, âdet sancısı ve düzensizlikleri, halsizlik gibi şikayetlerle başvurabileceği gibi büyüme, gelişme, boy uzaması, beslenme, uyku bozuklukları, aşı takipleri, cinsel gelişme, ruhsal gelişme, arkadaş ve aile ilişkileri, okul uyumu, sınav kaygısı, spor sağlığı konularında da muayene edilip, danışmanlık verilecek.  

Alsancak semtindeki 181 yıllık tarihi TCDD hastanesi, ergen sağlığı merkezi olarak hizmete açıldı. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Sağlıklı Çocuk ve Ergen (Adolesan) Fiziksel, Psikososyal Gelişim Değerlendirme Merkezi, her türlü muayene ve psikolojik danışmanlık hizmeti için gençleri bekliyor. Ergenlik döneminin yoğun çelişki ve zıt duyguların (ikilemlerin) yaşandığı bir dönem olduğunu belirten Uz. Dr. Nurdan Tekgül, "Ergenin bir heykeli yapılsa, bir eliyle iten, bir eliyle çeken; yani yoğun bağımsızlık isteğinin yanında ait olma isteğini de yoğun yaşayan bir insan görüntüsü canlandırılırdı. Bu önemli gelişim dönemini sağlıklı geçirmeleri için gençlere yardımcı oluyoruz." diye konuştu.

(Cihan Haber Ajansı)

Psikoloji Haberleri

1. Dalga Terapiler nelerdir?
ABD Kollektif Travmayla Boğuşuyor
Alışveriş Hastalıkları Hangileridir?