İşten çıkartılan psikologlar eylem yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kadın ve Aile Sağlığı merkezlerinde psikolojik danışmanlık hizmeti sunan 55 psikolog, işten çıkartılmalarına tepki göstererek bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kadın ve Aile Sağlığı merkezlerinde psikolojik danışmanlık hizmeti sunan 55 psikolog, işten çıkartılmalarına tepki göstererek bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Taksim Tramvay Durağı’nda bir araya gelen psikologlara KESK İstanbul Şubeler Platformu, Dev Sağlık-İş, İşten Atılmalar Yasaklansın Platformu, Yapı Yol-Sen, TODAP-DER ve Sosyal Haklar Derneği’nin de destek verdiği eylemde, basın açıklamasını okuyan işten çıkartılan psikologlardan Zeynep Gülüm, “Ekonomik krizin gittikçe etkisini artırdığı şu dönemde 55 psikolog, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ nin çalışanını ve hizmet alan vatandaşlarını umursamayan, sadece rantı ve aldığı fonları düşünen kar hırslı zihniyetinden dolayı işsiz kalmış bulunmaktadır” diye konuştu.

Baskı ve yıldırmalara maruz kaldık

72 psikologla yürütülen danışmanlık hizmetinin İstanbul halkının taleplerini karşılamakta yetersiz kaldığını, psikolog sayısının hiçbir açıklama yapılmadan 17’ye düşürüldüğünü ifade eden Gülüm, “İşverenin sözleşmeyi ihlal etmesinden doğan iş yavaşlatma yasal haklarını kullanan psikologlar çeşitli baskı ve yıldırmalara maruz kaldılar. Psikologların hak arama talepleri 2010 yılında işsiz kalmalarıyla sonuçlanmıştır. Açıkçası, hak arayanların belediye bünyesinde barınamayacağı ortaya konmuştur” dedi.

Direnişteki Tekel işçilerini selamlıyoruz

Direnişteki Tekel işçisini, direnişteki tüm işçileri selamladıklarını ve direne direne kazanacaklarını belirten Gülüm, açıklamasında şunları kaydetti: “Hızla özelleştirilen Tekel’ in, şeker fabrikalarının, taşeronlaştırılan itfaiye hizmetlerinin, belediye hizmetlerinin arkasındaki kar düşkünü, bizi güvencesiz ve sağlıksız çalışmaya iten, halkı niteliksiz hizmetler almak zorunda bırakan zihniyete karşı biz psikologlar da isyan ediyoruz”

‘İşten atmalar yasaklansın’, ‘Taşerona son, güvenceli iş, güvenceli gelecek istiyoruz’, ‘Rant yiyene değil, halka hizmet’ sloganlarının atıldığı eylem, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ nin işten çıkardığı psikologları derhal geri alması, ayrıca çalışan psikolog sayısının artırılması, belediyelerde hem çalışanı hem de vatandaşı mağdur eden taşeronlaştırmanın durdurulmasının ve tamamen kaldırılmasının talep edilmesinin ardından sona erdi.

sol.org.tr

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı