İşte Peres’in Çıldırtan YALANLARI

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres yaptığı sert konuşmada birçok şey söyledi. Ancak söyledikleri yenilir yutulur cinsten değil… İşte Mete Çubukçu'yu da sinirlendiren, herkesi çileden çıkaran o sözler...

İYİBİLGİ.COM - Davos liderinin Erdoğan’dan ortak basın toplantısı istemesi ve toplantıda özür dilemesi Türkiye’nin lehine… Ve özellikle Şimon Peres’in Erdoğan’ı arayarak özür dilemesi ibrenin psikolojik olarak tamamen Türkiye’nin lehine dönmesine sebep oldu. Peres’in özür dilemesi Türkiye’nin haklılığını ortaya koydu. Ancak Peres'in sözyledkleri yenilir yutulur cinsten değildi. İşte o satırbaşlıkları...

1. “Gazze’de açlık yoktu. Biz oradan çekilmiştik. Ve oraya yardım ediyorduk.”  NTV’nin kıdemli Ortadoğu muhabiri Mete Çubukçu bu sözlerin tamamen yalan olduğunu söyledi. BM’nin raporuna göre Gazze’de açlık “çöplerden yemek toplama” noktasına gelmişti.
2. “Gazze’den hergün 100 tane roket atılıyor. 1 milyon kişi sığınaklarda yaşıyor.” Oysa Gazze’den İsrail’e atılan roketlerin sayısı günde 100 tane değil. Üstelik bu roketler sırasında ölen İsrailli sayısı toplam 21. diğer yandan Gazze’de 1300 sivil öldü.
3. “Ben barış istiyorum.”
4. “Filistin’de devlet kurulmasını istiyoruz.” Mete Çubuk’çu yerleşim yerleri nedeniyle Filistin’de devlet kurulacak yer kalmadığını söyledi.
5. “Mübarek durumu sizden daha iyi biliyor Sayın başbakan.” 

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı