İstanbul Aydın Üniversitesinden Büyük Skandal

Taraf, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde yaşanan çarpıcı türban skandalını ortaya çıkarmıştı. Aynı üniversitede yeni skandal patladı. İşte eskisi ve yenisinin fotoğrafları.

Taraf, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde yaşanan çarpıcı türban skandalını ortaya çıkarmıştı. Aynı üniversitede yeni skandal patladı. İşte eskisi ve yenisinin fotoğrafları.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nden görülmemiş uygulama.. İstanbul Aydın Üniversitesi'nde yeni kayıt yaptıran öğrencilere kılık kıyafetleriyle ilgili bir taahütname imzalatıldı.

Öğrencilerden, 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde İstanbul Aydın üniversitesi kampuslerinde derslere başörtülü ve türbanlı olarak girmeyeceklerini garanti etmeleri isteniyor.

İşte Aydın Üniversitesi'nin yönetmeliklere aykırı olarak öğrencilere imzalattığı kılık kıyafet taahhütnamesi:

TARAF GAZETESİ AYDIN ÜNİVERSİTESİ'YLE İLGİLİ ÇARPICI BİR HABER YAPMIŞTI

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Türkiye Komünist Partisi üyesi bir grubun sözlü ve fiilî saldırısına uğrayan Nagihan Yılmaz'la ilgili Taraf Gazetesi çarpıcı bir haber yapmıştı. 

Haberde; Üniversite içinde hiç tanımadığı insanların tacizine uğrayan 20 yaşındaki Nagihan Yılmaz'a yapılanlar, 1957 yılında Amerika'da zenci olduğu için üniversiteye alınmayan Elizabeth Eckford'un yaşadıklarını hatırlattığı vurgulanmıştı.

Eckford da Yılmaz gibi okuluna girmeye çalışırken beyaz öğrencilerin tacizine uğramış ve yaşadıkları nedeniyle siyahî öğrencilerin mücadelesine sembol olmuştu.

Taraf Gazetesi iki olayın fotoğraflarını alt alta yayınlamıştı:


 Ayrıca Aktüel Psikolojinin ulaştığı bir çok rehberlik uzmanı bu tavrından dolayı İstanbul Aydın üniversitesinin bilim yuvası olmaktan çıktığını ve böyle bir kurumu öğrencilerine önermeyeceklerini ifade ettiler.

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı