İşsizlik stres hastalıklarına neden oluyor

Almanya’da uzun süreli işsiz kalan işçilerin sağlık sorunlarının arttığı ve çalışanlara göre bu durumun daha yoğun olduğu gözlemlendi.

İşsiz kalanlar arasında metabolizma bozuklukları, obezite, psikolojik rahatsızlıklar ve kanser gibi hastalıklar artış gösteriyor.

Alman Sendikalar Birliği tarafından yaptırılan araştırmada işsizlerin sağlık sorunları araştırıldı. Edinilen bulgulara göre işsizler arasında sağlık sorunları artarken, bu sorunların her altı işsizde bir görüldüğü saptandı. Bu artışın sebepleri arasında en önemlisinin işsizlerin yaşadıkları yoğun stresin olduğu düşünülüyor. Yoğun duygusal dönemlerde yaşanan stresin sağlık sorunlarını tetiklediği edinilen bilgiler arasında.

İşsizlerin sağlık sorunları ile çalışanların sorunlarının da kıyaslandığı araştırmada sağlık sorunu yaşayanların işsizler arasında daha yoğun olduğu açıklandı.

Ayrıca işsizlerin kısa süreli hastalıklarını bildirmediklerinin belirtildiği araştırma raporunda buna rağmen 2009 yılının ilk 11 ayında işsizler arasında hasta olanların sayısının 1 milyon 700 bine ulaştığı belirtiliyor. Bu kişilerin yapılan araştırma sonucunda yılda en az bir aydan uzun süreli olarak hasta olduğu ise altı çizilen bulgular arasında.

(soL – Dış Haberler)

Yaşam Haberleri

Şizofreni Hastalığına Yakalanan Ünlüler
Radyo Trafik'e Yeni Transfer
Evlerde Beslenen Kuşlar Alerjik Reaksiyona Neden Olabilir
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Pandemiden 2021 için dersler çıkarılmalı”