İş adamları ıssız adam sendromunda

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, "Kriz vizyona, iş adamı ıssız adam sendromuna girdi. İşleri küçültme kayıt dışına kaçma eğilimi başladı" görüşünü ifade etti.

HÜRRİYET - Karakuş, yaptığı yazılı açıklamada, kriz nedeniyle çok sayıda iş adamının ruhsal olarak etkilenmeye başladığını, psikolojik yardım almak zorunda kaldıklarına dikkati çekerek krizin vizyona, iş adamının ise ıssız adam sendromuna girdiğini, işlerin küçüldüğünü ve kayıt dışına kaçma eğiliminin başladığını belirtti.

Dünyanın kimyası bozuldu

Piyasadan paranın çekilmesi ve ödemelerin aksaması nedeniyle iş adamlarının kaynak sorunuyla karşı karşıya kaldıklarını çek ve senetlerini ödeme güçlüğüne düştüklerine işaret eden Karakuş, iş dünyasının kimyasının bozulduğunu ifade etti.

Krize karşı önlem almak için iş dünyasının küçülme eğilimine girdiğine vurgu yapan Karakuş, açıklamasında, iki telefon hattından birinin kapatıldığını, yüksek kiralı yerlerden çıkıldığını, iki çalışandan birinin çıkarıldığını ve vergi yükü doğmasın diye kayıt dışına kaçıldığını belirterek tüm bunların yanlış davranışlar olduğunu ve bu şekilde davranarak krizin, fırsata dönüşmesinin mümkün olmadığını savundu.

Açıklamasında, KOBİ’lere ve küçük esnafa yönelik cansuyu kredi paketlerini olumlu ancak eksik bulduğunu ifade eden Karakuş, bu kredilerden imalat sanayinin yanı sıra hizmet sektörünün de yararlandırılması gerektiğini kaydetti.

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı