İrem Helvacıoğlu, Sen Anlat Karadeniz’deki o sahnelerde adeta tükenmiş!

Atv’nin sevilen dizisi Sen Anlat Karadeniz dizisinde oynadığı Nefes karakteri ile yıldızı parlayan İrem Helvacıoğlu’nun, yaptığı bir açıklama dikkat çekti.

Dizi geçtiğimiz sezon ilk bölümleriyle ekrana geldiğinde çok konuşulmuş, izleyiciyi çok sarsmıştı.

Vedat karakterinin Nefes’e uyguladığı psikolojik ve fiziksel şiddeti, ekranda izlemek, sahneleri görmek bile izleyiciyi alt üst etti. Düşünün ki bunu oynayan kişi için nasıl bir ruh halidir bu?

İrem Helvacıoğlu, o dönem çok konuşulan bu şiddet dolu sahnelerle ilgili pek çok görüş belirtti ama çarpıcı bir açıklaması da internette yer alıyor.

Atv’nin ‘Dizi TV’ isimli programına verdiği röportajda, oynadığı karakterin kendisi için çok zor olduğunu itiraf ediyor oyuncu.Belli ki kariyerinin başlarında bu kadar ağır bir psikolojik durumun içinde olan Nefes, onu hayli zorlamış.

“Bir kere çocuğum yok, böyle bir şey yaşamadım, fiziksel, psikolojik bir şiddet yaşamadım” diye konuşan Helvacıoğlu, kendisini o sahnelere hazırlarken çok zorlandığını ancak o dönemdeki yönetmenleri Emre Kabakuşak ile Osman Sınav’ın, ekip ve oyuncu arkadaşlarının desteğiyle o sahneleri çekebildiğini söylüyor.



Helvacıoğlu, “Ben çok ayrı bir danışmandan da yardım aldım. Psikolog bir danışmandan, ne yapabilirim, nasıl olur, ne katabilirim, burada nasıl bir tepkisi olur diye. Her sahnede daha iyi anladım, her sahnede daha iyi yüklendi” ifadesini kullanan İrem Helvacıoğlu, şiddetin yoğunlaştığı sahnelerde dayanamadığını da itiraf ediyor ve şöyle konuşuyor:

“Şiddet gördüğü yerde dedim ki Osman Hoca’ya anlıyorum, yorgunum,’Mücadele edecek gücüm var ama cevap verecek artık takatim yok.’ Kadının aslında nefrete bile takati yok. Yok saymak istiyor her şeyi. Tek başıma yapmadım, karakterlerin üzerine hep birlikte el birliğiyle, hep birlikte çok güzel ördük. Tek başıma yapmadım ben bunu. ”

Kadına şiddet konusunun toplumun derin yarası olduğuna dikkat çeken açıklamasıyla da genç oyuncu ekran başındaki izleyicide yaratılmak isteneni şöyle eklemiş:

“Empati kurmak, yapamadığımız şey vardır ya emepati kurmak, belki de tv’den görüldüğünde, ya bu adam nasıl bu kadar şiddet yanlısı olabiliri, belki de tokat gibi yüzüne çarpmak insanda farklı bir etki yaratabilir. ”

Kaynak:https://televizyongazetesi.com

Psiko-Magazin Haberleri

PSİKOLOJİK FARKINDALIK İÇİN PSİKOLOJİK PROBLEMLERİNİ KONUŞUYORLAR
Müge Anlı Arif Verimli'yi Düğününe Davet Etmedi
Onur Tuna: 'Şizofren değilim, olsam doktorum söylerdi’