İnternet Bağımlılığı Binicilikle Tedavi Ediliyor!

Dünyanın iletişim ağları bakımından en gelişmiş ülkesi Güney Kore’de internet bağımlısı gençlerin sayısı oldukça fazla. Gençlerin bu alışkanlıktan kurtulması için binicilik terapisine başvuruluyor.
Dünyanın iletişim ağları bakımından en gelişmiş ülkesi Güney Kore’de internet bağımlısı gençlerin sayısı oldukça fazla. Gençlerin bu alışkanlıktan kurtulması için binicilik terapisine başvuruluyor.

Hükümet geçen yıl, bilgisayar bağımlısı 16 yaş altı gençlerin gece yarısı saat 12’den sabah 6’ya kadar internete erişimlerini sınırlayan ‘fişi çek kanununu’ yürülüğe soktu. Ancak ebeveynlerinin hesaplarını kullanan gençlere bu kanun önleyici olmadı.

Dört ay önce bir anne-baba, internette pornografi sitelerine müptela olan genç kızlarının tedavisi için değişik bir yöntem denediler. Bu yöntem binicilik terapisiydi, bu sayede kızları tekrar normal hayata dönmüş durumda. ‘‘Günde en az yedi saat, hatta annem evde yoksa sabahlara kadar bilgisayar başında oyun oynar, nette sörf yapardım.’‘

Nüfusunun üçte ikisinden fazlasının akıllı telefona sahip olduğu Güney Kore’de internet bağımlılığı ülkenin en büyük sorunlarından biri. Hükümet verilerine göre, yaşları 10 ila 19 arası çocukların yüzde 10’u veya bu yaş aralığındaki 680 bin çocuk internet müptelası olmuş durumda.

Bağımsız uzman Yoosok Joung binicilik tedavisinin bu alışknalıktan kurtulmak için etkili olabileceğini belirtti. ‘‘Çok eğlenceli, ama basit fiziksel bir şey değil çünkü içinde at gibi yaşayan bir canlının olduğu aktivite. Binicilik, fiziksel aktivite ve at ile duygusal ilşkiyi bir araya getiren yeni bir tecrübe, bu yüzden internet alışkanlığının üstesinden gelmeye yardımcı olabilir.’‘

Kore Binicilik Derneğinin iki tedavi merkezi var. Günde yaklaşık 50 kişi depresyon, dikkat eksikliği, hiperaktivite ve internet bağımlılığı gibi konularda burada bir dizi tedaviye katılıyor.

Dernek tedaviye artan talebi karşılamak için 2022 yılına kadar, 50 milyon nüfusa sahip Güney Kore genelinde 30 tane daha merkez açmayı planlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Psikoloji Haberleri