İngiltere Başbakanı Johnson hastanede kalmaya devam edecek

Ateşi düşmemesi nedeniyle dün gece hastaneye kaldırılan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın ek testler için hastanede kalacağı belirtildi. Ayrıca Johnson'a oksijen tedavisi uygulandığı da söylendi.

Karantina altında bulunan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın dün gece kaldırıldığı hastanede kalmaya devam edeceği açıklandı. 

10 gündür karantinada bulunan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ateşinin düşmemesi nedeniyle dün hastaneye kaldırıldı. İngiltere Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan yazılı açıklamada, "Başbakan, doktorunun tavsiyesi üzerine bu akşam testler için hastaneye kaldırıldı." ifadesine yer verildi.

55 yaşındaki Başbakan Boris Johnson'un Covid-19 belirtileri göstermeye devam ettiği kaydedilerek, hastaneye kaldırılmasının tedbir amaçlı olduğu vurgulandı.

Bugün yapılan bir açıklamaya göre ise,  Başbakan Boris Johnson'ın ek testler yapılması için gözetim altında tutulmaya devam edileceği belirtildi. Hastanede bulunan Johnson'a oksijen tedavisi uygulanıyor.

GÖRÜNTÜSÜ DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Ateş ve öksürük gibi belirtiler gösteren Johnson'ın 27 Mart'ta yapılan testi pozitif çıkmıştı.

O tarihten beri kendini izole eden Başbakan Johnson, 3 Nisan'da yayınladığı videoda, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kendimi daha iyi hissediyorum ve 5 günlük tecride rağmen ne yazık ki hala bir semptomum var, küçük bir semptom. Hala ateşim var ve bu nedenle hükümetin tavsiyesi uyarınca, bu belirti gidene kadar kendimi tecrit etmeyi sürdürmem gerekiyor."

Johnson'ın bu videosuyla 2 Nisan akşamı sağlık çalışanlarını alkışlaması sırasında çekilen görüntüsünde, hastalığın üzerinde yol açtığı etki dikkati çekmişti.

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı