İmamlar ve Kanaat Önderlerine Veli Bilinçlendirme eğitimi

İmam ve kanaat önderlerine yönelik veli bilinçlendirme eğitimi düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Dünya Bankası işbirliği ile hayata geçirilen "Okul Gelişim Programı" kapsamında Çınar ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce öğrencilerin okula devamlarını sağlamak amacıyla imam ve kanaat önderlerine yönelik veli bilinçlendirme eğitimi düzenlendi. Eğitim programına ilçeye bağlı 100'e yakın köyün muhtar, imam ve kanaat önderi davet edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) ve Dünya Bankası işbirliği ile hayata geçirilen "Okul Gelişim Programı" kapsamında Çınar ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce öğrencilerin okula devamlarını sağlamak amacıyla imam ve kanaat önderlerine yönelik veli bilinçlendirme eğitimi düzenlendi. Diyarbakır'da düzenlenen ve iki gün sürecek eğitim programına ilçeye bağlı 100'e yakın köyün muhtar, imam ve kanaat önderi davet edildi.

Eğitimin programının açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Proje Koordinasyon Merkezi Başkanı Ünal Akyüz, bir toplumun eğitimin önemine ve geliştirilmesi gerektiğine inanması halinde ülkenin kalkınmasına ve gelişmesine büyük katkı sağladığını söyledi.

Haziran ayında yapılacak seçimlerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılmasının birinci sırada olduğunu ifade eden Akyüz, "Bu proje kapsamında artık bakanlık merkezli değil okul merkezli yönetim tarzı olacak. Bakanlıkça hazırlanan "Her Çocuk Başarır" projesi ile okullarda başarı timleri oluşturacağız. İlçelerde çalışma odası olmayan, televizyon nedir bilmeyen öğrenciler var. Bunların sosyal, psikolojik ve eğitimle igili nedenleri var. Okullarda kurulan timlerde öğretmenlik yapmak için bekleyen yaklaşık 250 bin öğretmen ücretlendirilerek, çocukların başarısız olduğu derslerde başarılı olmalarını sağlayacak. Bir çocuğu okula kazandırmak çok değerli. Bizim dinimiz ve geleneklerimiz de bunu teşvik ediyor. Her bir çocuğumuzun koluna mutlak surette altın bileziği takmak zorundayız. Ana- baba olarak, imam, muhtar olarak, çocuğumuza altın bileziği takalım bu çocuk dünyanın neresine giderse gitsin iş bulur. Zaten bir ana babanın vazifesi de budur" dedi.

Haber Türk

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı