Çalışanlarının verimliliğinin düşük olmasından yakınan patronlara bilimsel "izahat": Rusya’da meslek hayatıyla ilgili konulardan dolayı depresyona giren çalışanların sayısının giderek arttığına işaret ediliyor. Uzmanlar, emeğinin sonucuna karşı ilgisizlik ile yarınlara olan güvensizliği çalışanları depresyona sürükleyen nedenlerin başında gösteriyor. İşte konuyla ilgili veriler:
Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) verilerine göre, dünya genelinde bugün depresyonla boğuşan kişilerin yaklaşık sayısı 110 milyon olarak tahmin ediliyor. WHO, gerekli önlemler alınmazsa, 2020 yılına gelindiğinde bu konunun birçok ülkede ciddi ekonomik sıkıntı doğurabileceğini öngörüyor.
Rusya’da yapılan araştırmalara göre, emeğinin sonucuna karşı ilgisizlik, kendine ve yarınlarına olan güvensizlik, işini kaybetme ve kariyer umutlarının boşa çıkması ve maaşalarda yaşanan aksaklıklar çalışanların depresyona girmelerine yol açan başlıca sebepler.
Rusya’da mesleki konulara bağlı olarak depresyona giren kişilerin büyük çoğunluğu 30-40 yaş grubunda. Depresyona girenlerin çoğu tedavi olmayı reddediyor. Tıbbi yardım alanların yalnızca yüzde 20’sinin psikiyatrislere göründüğü, geri kalanların ise aile hekimi gibi uzmanlara başvurduğu da verilere yansıyor.
turkrus.com