İlgisizlik ve Güvensizlik İş Hayatındaki Depresyonunu Etkiliyor

İş hayatında depresyon artıyor: "İlgisizlik ve güvensizlik çalışma hayatındaki depresyonun başlıca sebepleri arasıdna yer alıyor"

Çalışanlarının verimliliğinin düşük olmasından  yakınan patronlara bilimsel "izahat": Rusya’da  meslek hayatıyla ilgili konulardan dolayı  depresyona giren çalışanların sayısının giderek  arttığına işaret ediliyor. Uzmanlar, emeğinin  sonucuna karşı ilgisizlik ile yarınlara olan  güvensizliği çalışanları depresyona sürükleyen  nedenlerin başında gösteriyor. İşte konuyla ilgili veriler:
 
Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) verilerine göre, dünya genelinde bugün depresyonla boğuşan kişilerin yaklaşık sayısı 110 milyon olarak tahmin ediliyor. WHO, gerekli önlemler alınmazsa, 2020 yılına gelindiğinde bu konunun birçok ülkede ciddi ekonomik sıkıntı doğurabileceğini öngörüyor.

Rusya’da yapılan araştırmalara göre, emeğinin sonucuna karşı ilgisizlik, kendine ve yarınlarına olan güvensizlik, işini kaybetme ve kariyer umutlarının boşa çıkması ve maaşalarda yaşanan aksaklıklar çalışanların depresyona girmelerine yol açan başlıca sebepler.

Rusya’da mesleki konulara bağlı olarak depresyona giren kişilerin büyük çoğunluğu 30-40 yaş grubunda. Depresyona girenlerin çoğu tedavi olmayı reddediyor. Tıbbi yardım alanların yalnızca yüzde 20’sinin psikiyatrislere göründüğü, geri kalanların ise aile hekimi gibi uzmanlara başvurduğu da verilere yansıyor.

turkrus.com

Yaşam Haberleri

Şizofreni Hastalığına Yakalanan Ünlüler
Radyo Trafik'e Yeni Transfer
Evlerde Beslenen Kuşlar Alerjik Reaksiyona Neden Olabilir
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Pandemiden 2021 için dersler çıkarılmalı”