Uzmanlara göre insanların önemli bir kısmı, işe ayırmaları gereken zaman ve enerjiyi departman savaşları, kişiler veya gruplar arası çatışmalara harcıyor, sonuçta da depresyon ve tükenmişlik duygusuyla baş başa kalıyor.
Çatışma aslında hayatımızın önemli bir parçası. Peki, çatışmayı kontrol altına alıp, ona sebep olan sorunları nasıl çözülebiliriz? Konunun uzmanları, çatışmanın her zaman negatif bir durum olmadığını, kontrol altına alınırsa fırsata dönüştürülebileceğini belirtiyor.
Araştırmalar, günlük hayatımızda yarattığımız ve yaşadığımız sorunların yüzde 90ının iletişim eksikliğinden kaynaklandığını gösteriyor. "İnsanın ancak diğer nesne ve varlıklarla ilişkileriyle var olabildiği göz önüne alındığında iletişimin önemi daha iyi anlaşılıyor" diyen Davranış Bilimleri Enstitüsü Kurumsal Gelişim Merkezi Eğitmeni Şebnem Ergül, doğru bir iletişim yönetimi ile zaman ve enerjiyi kontrol ederek, tarafların istekleri ve yararları doğrultusunda doğru sonuçlar almanın her zaman mümkün olabildiği görüşünde.
Çatışma, anlamı ve çağrıştırdıkları nedeniyle olumsuz olarak algılansa da Ergüle göre, iyi yönetildiği zaman kurumlar için yıkıcı olmaktan çok yapıcı olabiliyor. Ergül, İyi yönetilen bir çatışma kuruma; esneklik, yaratıcılık, uzmanlık, katılım, motivasyon ve kapasite kullanımının artması yönünde katkı sağlayabilir diyor.
ntvmsnbc