III. Uluslararası ve VII. Ulusal Psikiyatri Hemşireliği Kongresi

III. Uluslararası ve VII. Ulusal Psikiyatri Hemşireliği Kongresi 1-3 Eylül 2014 tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.

Maruf BEÇENE / Aktüel Psikoloji


Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı ve Psikiyatri Hemşireleri Derneği tarafından organize edilen III. Uluslararası ve VII. Ulusal Psikiyatri Hemşireliği Kongresi 1-3 Eylül 2014 tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. Kongrenin davet mektubunda yer alan ayrıntılar şöyle:


Değerli Meslektaşlarımız,

Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi olarak III. Uluslararası ve VII. Ulusal Psikiyatri Hemşireliği Kongresi'ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Sizleri, Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı ve Psikiyatri Hemşireleri Derneği olarak 1-3 Eylül 2014 tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi, Ankara, Türkiye'de düzenlenecek bu kongreye davet etmekten onur duyuyoruz. 

"Günümüzde Psikiyatri Hemşireliği: Yapıtaşları ve Yeni Ufuklar" ana temalı kongremizde Ülkemizde ve Dünya'daki tüm meslektaşlarımızı bir araya getirmek, psikiyatri hemşireliğinde geçmişi sorgulayarak geleceği yapılandırmak istiyoruz. Davetli konuşmacıların konferanslarının, panel, sözel ve poster bildiri oturumlarının yer alacağı kongremizin ana teması doğrultusunda aşağıda yer alan alt temalar ele alınacaktır:

  • Psikiyatri Hemşireliği Eğitimi
  • Klinik Psikiyatri Hemşireliği
  • Toplum Ruh Sağlığı Hemşireliği
  • Konsültasyon Liyezon Psikiyatri Hemşireliği
  • Bağımlılıklar ve Psikiyatri Hemşireliği
  • Adli Psikiyatri Hemşireliği
  • Psikiyatri Hemşireliğinde Araştırma ve Kanıta Dayalı Uygulamalar
  • Danışmanlık ve Terapiler
  • Yaşam Dönemleri ve Psikiyatri Hemşireliği
  • Kavram, Kuram ve Modeller
  • Mesleki Sağlık ve Güvenlik

Kongremizde ayrıca, 31 Ağustos 2014 tarihinde "Hemşirelikte Araştırma", "Psikolojik Bakım" ve 1 Eylül 2014 tarihinde "Psikiyatrik Yoğun Bakımda Hemşirelik: Katılıktan Esnekliğe" konulu kurslar düzenlenecektir.

Kongremiz, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan ülkemizin başkenti Ankara'da üniversitemizin Sıhhiye Kampüsü'nde gerçekleştirilecektir. Kongremizin sizlere ulusal ve uluslararası düzeyde etkileşim ve işbirliği olanakları sağlayarak psikiyatri hemşireliğinin yapıtaşları ve yeni ufuklarına dair paylaşım fırsatları sunmasını diliyoruz.

Kongrede mesleki, bilimsel ve sosyal paylaşımların yanı sıra, Ankara'nın tarihi konusunda bilgi sahibi olacak ve başkentte bulunmanın keyfini çıkaracaksınız. Ayrıca, Hacettepe ve çevresinin yenilenen yüzüyle hep birlikte nostaljik deneyimler yaşamayı umuyoruz.

Kongre dilimiz Türkçe'dir. Konuşmalar için İngilizce/Türkçe ve Türkçe/İnglizce eş zamanlı çeviri hizmeti verilecektir. Daha fazla bilgi için, http://www.pncongress2014.org adresindeki web sitemizi ziyaret edebilir ya da pncongress2014@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Sizleri III. Uluslararası VII. Ulusal Psikiyatri Hemşireliği Kongresi'ne katılımınız için davet etmekten mutluluk duyuyor ve aramızda görmek için sabırsızlanıyoruz.

Saygılarımızla.
 

Prof. Dr. Fatma Öz
Kongre Başkanı
Hacettepe Üniversitesi
Hemşirelik Fakültesi Dekanı 
Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı
Başkanı

Doç. Dr. Fahriye Oflaz
Kongre Eş Başkanı
Psikiyatri Hemşireleri Derneği
Başkanı

Kongrenin resmi web sitesi için tıklayınız

http://www.pncongress2014.org


Önemli Tarihler

Sözel ya da Poster Bildiri Özeti Gönderimi İçin Son Tarih

: 25 Mayıs 2014

İndirimli Kayıt Son Başvuru Tarihi

: 1 Temmuz 2014

Kurs Tarihleri (Kongre Öncesi)

: 31 Ağustos - 1 Eylül 2014

Kongre Tarihleri

: 1-3 Eylül 2014

 

Kongre-Seminer Haberleri

“Denizcilik Psikolojisi Semineri” 6 Ekim’de yapılacak