II. Ulusal Psikiyatri Hemşireliği Günleri

2. Psikiyatri Hemşireliği Günleri28 Nisan-30 Nisan 2008 - İSTANBUL / TÜRKİYE

Düzenleme Tarihi

2. Psikiyatri Hemşireliği Günleri
28 Nisan-30 Nisan 2008 - İSTANBUL / TÜRKİYE

İletisim Bilgileri

BİLİMSEL SEKRETERYA

Dr. Nazmiye Kocaman & Dr. Gül Ünsal

Psikiyatri Hemşireleri Derneği

www.phdernegi.org

turkphd@hotmail.com

 

ORGANİZASYON SEKRETERYASI

KAYIT ve KONAKLAMA

Halat Organizasyon

Kısıklı Mah. Bulgurlu Cad. No: 18

34692 Çamlıca / İstanbul

Tel: 0216 339 40 50 

phd@halat.com.tr

http://www.phdernegi.org/default.aspx

Açılış Konuşması
Değerli Meslektaşlarımız,

II. Ulusal Psikiyatri Hemşireliği Günleri'ni 28-30 Nisan 2008 tarihlerinde İstanbul Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları  E.A. Hastanesi'nde düzenleyeceğimizi duyurmaktan mutluluk ve onur duyarız. Bu bilimsel organizasyon, Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri ve Psikiyatri Hemşireleri Derneği yönetim kurulu üyelerinden oluşan düzenleme kurulu tarafından hazırlanmaktadır.

Ana temayı "Psikiyatri Hemşireliğinde Klinik Uygulama" olarak belirlediğimiz bilimsel programda, ülkemizde ve dünyada psikiyatri hemşireliği alanındaki yeniliklerin ve gelişmelerin tartışılacağı, bilgi, beceri ve deneyimlerin paylaşılabileceği bir ortam oluşturma çabası ve heyecanı içindeyiz

Ana tema kapsamında; ülkemizde ve dünyada psikiyatri hemşireliği, psikiyatri kliniklerinde kriz yaratan durumlar, yataklı servislerde şiddet, psikiyatri hemşireliğinde bakım standartları, psikiyatri hemşireliğinde sertifika eğitimi, psikoterapi eğitimi ve uygulaması, yaşam dönemlerinde psikiyatrik bakım, rehabilitasyon, psikiyatri hemşiresinin ekip içindeki yeri ve etik gibi bilimsel konulara yönelik panel, konferans, forum, çalışma grupları ve sözel/poster bildiriler ile zengin bir program sunmayı hedefliyoruz.

Ayrıca bu bilimsel toplantımızda; 1-Ruhsal Travma Çalıştayı ,  2-Psikodinamik Görüşme Teknikleri, 3-Yatan Hastalarda Yeni Bir Grup Terapi Tekniği; Kişilerarası İlişkilerde Rol Çözümleme, 4-Sorun Çözme Terapisi, 5- Psikoeğitim Grubu:Topluma Yeniden Katlım Programı, 6-Psikososyal Beceri Eğitim Programı konularında katılımcılara bilgi ve beceri kazandırmayı amaçladığımız kurslar gerçekleştirilecektir

Ülkemizdeki tüm meslektaşlarımızın ikinci kez bir araya gelmesini amaçladığımız bu organizasyonun en iyi şekilde gerçekleşebilmesi için bütün imkanlarımızı kullanarak, ulusal ve uluslar arası bir platform oluşturarak, hizmetin kalitesini yükseltmeye, mesleğimizin bilimselleşmesine katkı sağlamaya yönelik bir toplantı sunabilmenin arzusu içinde sizleri davet ediyor, katılımınız ve katkılarınızla zenginleşeceğimize inanıyoruz.  İstanbul'da buluşmak dileğiyle.

II. Psikiyatri Hemşireleri Günlerine destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.
Sevgi ve saygılarımızla.

Melahat Akbaş
Düzenleme Kurulu Eş Başkanı 
Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman
Ruh ve Sinir Hastalıkları E.A. Hastanesi
Başhemşiresi

Dr. Nurhan EREN
Düzenleme Kurulu Eş Başkanı
Psikiyatri Hemşireleri Derneği 

 

Kongre-Seminer Haberleri

“Denizcilik Psikolojisi Semineri” 6 Ekim’de yapılacak