İHH’dan Otistik Çocuklara Yardım

Kağıthane Otistik Çocuklar Merkezi’ne destek olan İHH, Zeytinburnu’nda faaliyet gösteren Otistik Çocuklar Merkezi’ne de destekte bulundu.

Daha önce Kağıthane Otistik Çocuklar Merkezi’ne destek olan İHH, şimdi de Zeytinburnu Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’ne eğitim araç ve gereci desteğinde bulundu. Merkezde eğitim gören otistik çocukların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim görmeleri için İHH tarafından yeni bir sınıf kuruldu.

Otizm, doğuştan, beyin ve sinir sisteminin yapısından ya da işleyişinden kaynaklanan nörolojik bir bozukluk. Otizm sosyal ilişkilerde güçlük, ilgi ve davranış takıntıları ile iletişim zorlukları gibi alanlarda kendisini gösteriyor. Otizm hastalığı bulunan çocukların büyük bir kısmında ise farklı seviyelerde zekâ geriliği görülüyor. Otistik çocuklar çevrelerindeki dünyayı algılamakta zorluk çekiyorlar. Otistik çocukların eğitimi de oldukça zor. Ülkemizde kaymakamlıklara bağlı otistik çocuklar için eğitim veren 38 merkez bulunuyor ve bunlardan 8 tanesi İstanbul’da hizmet verirken birçoğu yeni açılmış durumda. Daha önce otistik çocukların daha iyi şartlarda eğitim görmesi için Kağıthane Otistik Çocuklar Merkezi’ne destek olan İHH, Zeytinburnu’nda faaliyet gösteren Otistik Çocuklar Merkezi’ne de destekte bulundu.

İHH İnsani Yardım Vakfı, kaymakamlığa bağlı olarak faaliyet gösteren ve çeşitli yaş ve zeka guruplarında 85 öğrencisi bulunan merkezde çocukların eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla yeni bir sınıf oluşturdu.

Bu sınıf içerisinde çocukların eğitimi için kullanılacak özel eğitim setleri ve çeşitli materyaller bulunuyor. Ayrıca sınıf duvarları ve zemini çocukların güvenliği ve sağlığı için özel olarak hazırlandı. Bu sınıfta öğrenciler daha güvenli ve daha iyi bir şekilde eğitim görebilecekler.

Dünya Bülteni.net

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı