Hızlı Araç Kullanma Nedeni Belli Oldu

Kanada’da bir ankete katılanlar trafik kazalarının aslında neden hiçbir zaman bitmeyeceğini gösterdi. Araştırmacılar 400 sürücü ile konuştu...

Kanada’da bir ankete katılanlar trafik kazalarının aslında neden hiçbir zaman bitmeyeceğini gösterdi. Araştırmacılar 400 sürücü ile konuştu. Katılımcıların her biri ‘herkesten daha iyi’ otomobil kullandığını söyledi.

En sıkı sollamayı ben yaparım

En iyi olduğunu söyleyen yaşlı sürücüler bile, karşılaştırma yapıldığında, diğerinin daha iyi olabileceğini kabul etmedi. “Gaz pedalına en hassas ben dokunurum, en sıkı sollamayı yaparım, hem sürerim hem cep telefonuyla konuşurum” diyenler can almaya devam edecek gibi görünüyor.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Psikolog Sylvain Gagnon şöyle diyor: “İyi bir sürücü olduğunuzu düşünüyorsanız, muhtemelen direksiyondayken harcamanız gereken dikkati harcamamaya başlıyorsunuz. Bu durum genç sürücülerin neden daha fazla kaza yaptığını açıklayabilir.”

İngiltere’deki durum

BBC ’nin haberinde ifadeleri aktarılan Ulaştırma Bakanlığı’ndan bir yetkili de, yolların dünya standartlarının üzerinde olduğu Britanya’da 1990’dan bu yana trafik kazalarındaki ölümlerin yüzde 30 oranında azaldığını, buna karşın her gün yedi kişinin trafikte can verdiğini anlatıyor.

Taraf Gazetesi

Araştırmalar Haberleri