Her ailede 3 çocuk şiddete neden olur

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2’nci Psikiyatri Kliniği, Bursa Uludağ’da 5’inci Ulusal Anksiyete (Kaygı) Kongresi düzenledi

Türkan Yılmazer/ AKŞAM

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2’nci Psikiyatri Kliniği, Bursa Uludağ’da 5’inci Ulusal Anksiyete (Kaygı) Kongresi düzenledi. Kaygı ve şiddet konularının ele alındığı kongrede Ankara Numune Hastanesi 2. Psikiyatri ve Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Eğitim Merkezi (AMATEM) Klinik Şefi Doç. Dr. Nesrin Dilbaz da bir konuşma yaptı. Dilbaz, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Avrupalı Türklerin kökünün kazımak istiyor. Bu tuzağa düşmeyin. En az üç çocuk yapın” sözlerini yorumladı.

HÜKÜMET politikaları ne olursa olsun, bilimsel gerçeklere kulak verilmeli. Toplumda şiddetin önlenmesi için yapılacak en önemli şey aile yapısının güçlendirilmesi. Çocuk sayısının fazlalığı toplumsal suç oranını artırıyor.

BAŞBAKANLIK Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, 10 bin 799 erkekle bir anket yaptı. Erkeklerin yüzde 32’si eşlerine şiddet uyguluyor.

ÇOCUKLARIN babaları tarafından dövülme sıklığı yüzde 11 iken, anneler tarafından dövülme sıklığı yüzde 22 bulundu. Aile içinde çocuklara anne tarafından daha fazla şiddet uygulanması çarpıcı bir sonuç. Erkekler kadınlara şiddet uyguluyor. Ancak, çocuklarına şiddet gösteren babaların sayısı, annelerin yarısından az. Yani güçlünün güçü güçsüze yetiyor.

TÜRKİYE’DE dört kişiden biri çocukluk çağında kaygı bozukluğu yaşıyor. Tedavisi hem uzun süreli hem de maliyetli. Bu yüzden bu hastalığın hiç başlamaması gerekiyor.

Psikoloji Haberleri

1. Dalga Terapiler nelerdir?
ABD Kollektif Travmayla Boğuşuyor
Alışveriş Hastalıkları Hangileridir?