Hem dedektif; hem nevrotik

Bildiğiniz dedektiflerden çok farklı... Kaybolmuş bir yazar, nevrotik bir dedektif olan Jonathan Ames ile tanışın... 10 Mayıs'ta e2'de başlıyor!

Bir yandan ikinci romanını yazmaya çalışırken diğer yandan ek iş olarak dedektifliğe soyunan Jonathan Ames'ın hikayesi bildiğimiz Sherlock Holmes dedektiflik öykülerinden oldukça farklı...

10 Mayıs Pazartesi günü saat 22:15'te başlayacak olan "Bored to Death" klasik komedi anlayışına çarpı koyuyor.

"Bored to Death", ikinci romanını yazmaya çalışan Brooklyn'li genç yazar Jonathan Ames'in, beraber yaşadığı kız arkadaşı Suzanne tarafından terk edilmesiyle başlıyor.

Jonathan Ames'in dikkat eksikliği ilham kaynağı olmamasından değil tam tersine su gibi içtiği şaraptan ve "özel sarılmış sigara"sından ilham almasından kaynaklanıyor.

Gerçekte Suzanne'ın Ames'i terk etmesinin gerekçesi ise işte bu iki ilham kaynağı...

Geçimini sağlamak için arada bir dergilere yazılar yazan Jonathan, bunalımın eşiğinden bir internet sitesine "Özel dedektiflik yapılır" ilanı koyarak kurtuluyor.

Yasal olarak dedektiflik yapma izni olmamasına rağmen istediği düşük ücret sayesinde müşteri sayısı artınca Jonathan da okumuş olduğu romanlarından öğrendiklerini uygulama fırsatını yakalıyor.

Ames'in dedektiflik işinin gelişmesinden en çok yazılar yazdığı derginin editörü George Christopher ve en yakın arkadaşı, henüz keşfedilmemiş bir çizgi roman çizeri Ray Hueston etkileniyor.

Ray ve Jonathan'ın süper kahraman olma istekleri ve bu doğrultuda farklı çabaları diziyi nörotik  bir komedi fırtınasına çeviriyor.

JONATHAN AMES OLMAK
Noir-otic" bir komedi olarak tanımlayabileceğimiz Bored to Death'in yaratıcısı baş karaktere de adını vermiş olan Jonathan Ames. New York Press'in eski köşe yazarlarından biri.

Dizideki adaşı henüz ikinci romanını yazmaya başlayamamış olsa da, gerçek Jonathan Ames'in bugüne kadar sekiz kitabı basılmış durumda.

KİM KİMDİR?
JASON SCHWARTZMAN - Jonathan Ames
Bored to Death'te Brooklyn'li bir yazarı canlandıran Jason Schwartzman aslen California'lı bir sanatçı. Sinemadaki en büyük çıkışını Dustin Hoffman, Jude Law ve Naomi Watts'la başrolünde oynadığı 2004 tarihli I Love Huckabees ile yaptı. Diğer önemli filmleri arasında Bewitched, Marie Antoinette, Rushmore ve Steve Martin'in yazıp yönettiği Shopgirl yer alıyor. Schwartzman'ın en aşina çalışması ise onun oyuncu kimliğiyle değil müzisyen kimliğiyle yer aldığı The O.C. dizisi. Efsane gençlik dizisinin jenerik müziği olarak seçilen California onun 2003'te terk ettiği grubu Phantom Planet'teyken bestelemiş olduğu bir şarkısı.

ZACH GALIFIANAKIS - Ray Hueston
Tam adı Zacharius Knight "Zach" Galifianakis olan 1969 doğumlu oyuncuyu sinemaseverler geçtiğimiz yılın gişe canavarı filmi The Hangover'dan hatırlayacaklardır. Galifianakis, küçük kulüplerde çıktığı stand-up gösterileriyle adım attığı şov dünyasındaki ilk çıkışını birkaç bölümünde yer aldığı Boston Common adlı bir sitcom'la yaptı. Sanatçı önümüzdeki yıl devamı çekilmesi planlanan The Hangover 2'de de yer alacak.

TED DANSON - George Christopher
Saçlarına ak düşmüş olsa da George Christopher rolünde izleyeceğimiz aktör Ted Danson'ı görür görmez hatırlayacaksınız. Bugüne kadar iki Emmy, üç de Altın Küre Ödülü kazanmış usta oyuncu gelmiş geçmiş en başarılı sitcom'lardan biri olan Cheers'in barmeni Sam Malone olarak hafızalarımızda yer etti. Danson aynı zamanda Bored to Death gibi bir HBO dizisi olan Curb Your Enthusiasm'ın 13 bölümünde de yer almıştı. 2007'den beri Damages'ın başrollerinden birini de o üstleniyor. 30 yıldır birçok filmde rol alan Ted Danson televizyon komedi şovlarının da vazgeçilmez isimlerinden biri.

Yaşam Haberleri

Şizofreni Hastalığına Yakalanan Ünlüler
Radyo Trafik'e Yeni Transfer
Evlerde Beslenen Kuşlar Alerjik Reaksiyona Neden Olabilir
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Pandemiden 2021 için dersler çıkarılmalı”