Hayatındaki Şiddeti Tuvale Yansıttı

Batman'da hayatı bunalımlarla süren ve 5 defa intihar teşebbüsünde bulunan evli ve 3 çocuk annesi Pembiye Beyer, yaşama bağlanmak için yaptığı resimleri ikinci defa sergiledi

Batman'da hayatı bunalımlarla süren ve 5 defa intihar teşebbüsünde bulunan evli ve 3 çocuk annesi Pembiye Beyer, yaşama bağlanmak için yaptığı resimleri ikinci defa sergiledi. Serginin açılışını Beşiri Kaymakamı Arif Yalçın yaptı.
 
Sergiye Kaymakamın yanı sıra Batman Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Papatya Anaokulu'nda açılan sergide konuklar galoş giyerek içeri girmek zorunda kaldı. 


Beşiri Kaymakamlığı'nın desteğiyle maddi ve malzeme yardımı sağlanan Beyer, ikinci sergisinde sergilediği resimlerinde yaşamı boyunca karşılaştığı sıkıntılarını tabloya aktardı.

Geçmişte yaşadığı bunalımlı günleri unutmaya çalıştığını belirten Pembiye Beyer, "16 yıllık evliliğim boyunca başta şiddet olmak üzere birçok sıkıntı çektim. 5 defa intihara teşebbüsünde bulundum. Uzun süre psikolojik tedavi gördükten sonra yaşama tekrar sarılmak ve her şeye yeniden başlamak için resim yapmaya karar verdim. Daha önce ilk sergimi açmıştım. Bu ikinci sergim. Bu sergim 56 resimden oluşuyor. Resimlerinin çoğunda yaşadığım bunalımlı hayatı anlatmaya çalıştım. Resimlerimde stres görülebiliyor. Bu yüzden, bu resimleri fazla sevmedim. Bundan sonra daha güzel mutluluk resimleri çizmeyi istiyorum." dedi.

Misafirlerle sergiyi gezen Kaymakam Yalçın ise, bölgenin hep kötü olaylarla, olumsuzluklarla anıldığını hatırlatarak, özellikle kadınların durumu hakkında çok olumsuz haberlerin yapıldığına dikkati çekti.

Kaymakam Yalçın, "Pembiye Beyer'in çalışmaları amatör bir çalışma ama ilçemizde kadının topluma kazandırılması yönünde bir modeli bir emsal oluşturmuştur. Pembiye'nin buradaki gayreti, kaymakamlığın açtığı kursa kendini resimle ifade etmesi ve yaşama yeniden tutmaya çalışması önemli bir çalışma, emsal olacak bir çalışmadır. Biz bunları yaygınlaştırmak ve kadını tekrar toplumda etkin bir rol oynayacak düzeye getirmeyi arzuluyoruz." dedi.

Psikoloji Haberleri

1. Dalga Terapiler nelerdir?
ABD Kollektif Travmayla Boğuşuyor
Alışveriş Hastalıkları Hangileridir?