Hayat Enerjiniz İçin Doğru Kapıları Açın

İşyerinizde sorun mu var? Aşk hayatınız iyi değil mi? Sağlığınız bozuk mu? Feng shui uzmanı Mine Çaldemir'e göre pusula yardımıyla evinizin doğru yönlerindeki enerjileri temizlerseniz, bu kısır döngüyü de değiştirebilirsiniz

Evinizin kapısından içeriye adım attığınızda kendinizi mutlu hissetmeniz kadar önemli bir şey var mı? Sevdikleriniz, sevdiğiniz objeler, size ait köşeler... Bu mutluluk listesi uzayıp gider. Ama buna rağmen hayatınızda yine de sorunlar bitmiyorsa, evinizde bazı düzeltmeler yapmanız gerektiğini unutmayın. Uzakdoğu yerleştirme sanatı feng shui'ye göre evimiz, hayatımızın da kalbi. İlişkilerimizin iyi olması, kariyerimizde adım atabilmemiz, sağlıklı olabilmemiz için evimizin düzeninin rolü çok büyük. Rüzgar ve su anlamına gelen feng shui'ye göre dokuz ayrı yöne doğru şekillenmesi gereken ev planı, doğru değilse, sorunlar da başlıyor. Örneğin hayat enerjisi kaynağının girdiği kapımız, doğu tarafında değilse, problemler daha kapıdan girerken başlıyor. Uzun yıllar ABD'de yaşayan ve moda tasarımcısı olarak çalıştığı dönemde İngiltere'ye gidip Imperial School of Feng Shui'de eğitim aldıktan sonra 15 yıldır danışmanlık hizmeti veren Mine Çaldemir, sürekli kendini tekrarlayan sorunlarınızın çözümü için ya bir feng shui uzmanına danışmanızı ya da bir pusula yardımıyla evinizin doğru yönlerini tespit edip, alan temizliği yapmanızı öneriyor. 

DOĞADAKİ ÇARELERİ KULLANIYORUZ 

Çaldemir, sorunları aşabilmek için doğanın güçlerinden nasıl yararlanabileceğimizi şöyle anlatıyor: "Biz de doğanın bir parçasıyız. Bu nedenle doğanın kanunları tarafından etki alıyoruz. Doğanın içinde huzurla yaşıyorsanız, zaten sorun kalmaz. Ama huzuru ve dengeyi kaybettiğinizde sorunlar başlıyor. Feng shui zaman ve mekanın içinde sorunu olan kişilerin doğadan nasıl etkilendiklerini araştırıyor. Biz de sorunları çözüp ilerleyebilmek için doğadaki çareleri kullanıyoruz. Sorun evin yönünde mi? Çok şekilli bir ev mi? Sivri uçlar çok mu? Sorunu olan kişi astrolojik olarak nerede duruyor? Bütün bunlara baktıktan sonra o kişinin evinde ya da işyerinde hangi yönlerin eksik olduğunu, neler yapılması gerektiğini tespit ediyoruz. Eviniz sizin ruh halinizi yansıtır. Elementleri, renkleri, şekilleri kullanarak o kişiyi hayat planı içinde daha güçlü bir yere oturtuyoruz. Böylece kişi kendini kaptan köşkünde gibi hissedip hayattan istediklerini gerçekleştirmeye başlıyor." Çaldemir'e göre üç enerji kaynağı arasındaki akış kesilmemeli: "Birincisi semadan gelen enerjinin kaynağı, ortada insan, altta da üstünde yaşadığımız dünya, toprak var. Bu üçünün uyumlu olması bizde sonsuzluk işareti yaratıyor. Yukarıdan bana, benden toprağa, topraktan yine bana akan enerjide hareket varsa istediklerimizi gerçekleştiririz. Uyum yoksa sorunlar bitmiyor." Peki evimizde mutlu, işyerimizde huzurlu olmak için doğanın enerjisinden nasıl yararlanabiliriz? Mine Çaldemir, aşk, iş, sağlık alanılarında sorunları ortadan kaldırmak ve doğru akışı sağlayabilmek için neler yapmamız gerektiğini anlattı. 

Ocakla buzdolabı karşılıklı olmasın

Mutfakta ateş ve su elementlerinin çelişkide olmaması için eviye ve ocak, karşı karşıya ya da yan yana gelmeyecek şekilde yerleştirilmeli. İdeal eviye bir duvarda, ocak eviyenin sağ ve sol duvarındaki tezgahta, çalışma alanı da üçüncü duvarda olursa, verimli bir mutfak ve hayat yaratılır. Buzdolabı da su elementi olduğu için yine ocakla fırının karşısında olmamalı. Tezgah eviyeyle ocak, buzdolabıyla fırının arasına veya karşısına yerleştirilirse denge sağlar. Temizlik diğer odalarda olduğu gibi mutfakta çok önemli. İdeal olan ocak, musluklar ve çalıştığınız yerin üçgen oluşturmasıdır. 

İçinde su olan vazolar kariyerinizi destekler

Kariyer bölgesi kuzey, elementi sudur. Aynı zamanda hayat yoludur. Hayatta şimdiye kadar yaptıklarınızdan memnun musunuz? Eğer yanıtınız "Hayır" ise evinizin kuzey tarafına yuvarlak, içinde su olan cam bir vazoya yine yuvarlak taşlar koyunca, bu bölgeyi harekete geçirmiş oluyoruz. Tabii vazonun suyu sıkça değiştirilerek temiz tutulmalıdır. 

Aşk düzenli evleri sever

Aşk hayatınızın ve ilişkilerinizin düzgün olmasını istiyorsanız, eviniz dağınık olmasın. Geçmiş ilişkilerden kurtulun. Eski fotoğraflar, hatta hatırası olan kıyafetler bile atılmalı. Bizim bütün hayat güdümüzü taşıyan yer yatak odamızdır. Hastanenin acil bölümü gibi... Orada yaptığınız bir çare, hemen devreye girer. Yatak odasında ilişkiler bölgesi güney batıdır. O bölge mutlaka temiz olmalı. Yine o bölgeye porselen ya da toprak objeler koymak gerekir. Evlenmek isteyen bekarlar, evlerinde tek kişinin olduğu resim ya da fotoğraflar yerine çiftlerin olduğu resimler koymalı. Yatağın iki başında yuvarlak ya da oval uçlu sehpalar olabilir. Bu evlilik ve ilişkilerde dengeyi simgeler. Feng shui sivri köşeleri sevmiyor çünkü hayat gücü o köşelerde rahat hareket edemiyor. Sivri uçlu sehpa, masa ya da çiçekleri tercih etmeyin. Hayat gücü yuvarlatılmış veya oval şekillerin etrafında dolandığında ve eşya yerleşimi bizim kıvrılarak, rahat yürümemizi sağlayacak şekilde düzenlendiğinde mekanlarımızı besler, yaşamımızda huzur buluruz. 

Parayı kurbağadan isteyin!

Bolluk ve bereketin yönü güneydoğu. Evinizin o bölgesinde dağınıklık ya da dağınık bir dolap varsa, hemen temizleyin. Temizlik yaptıktan sonra güneydoğu yönüne yuvarlak uçlu, sağlıklı çiçekler koyabilirsiniz. Para kaynağınızın artmasını istiyorsanız, yine evinizin güneydoğu yönüne bir yeşil bitki ya da altına para yapıştırdığınız bir kurbağa objesi koyun. Bu uygulamalara da özellikle ay, hilal halindeyken başlayın. Dolunaya kadar sorunlar çözülür. 

Bilgisayarın yanına çiçek koyun

İşyerleri ve evde çevremiz bilgisayarlarla dolu. Yani ateş elementi. Feng shui'ye göre ateş elementi iyi değil. Bunun için masalara mutlaka çiçek koyun. İşyerlerinde çalışırken karşı karşıya oturmak da iyi değil. Sorunlu, tartışmalı ortamlarda birbirinizin karşısına oturmaktan vazgeçerseniz, sorunlar anında biter. Masanızın üstüne bir sürahi su da koyabilirsiniz. İşe odaklanmak için her işyerinde görülebilir yerlere saat koymak fayda sağlar. 

Kapı, doğuda olmalı

Evde önce oryantasyona bakılır sonra pusulayla yönleri tayin edilir. İdeal konum, evin güneye doğru bakmasıdır. Kapının girişi doğuda olduğunda yükselen hayat enerjisi güneşle birlikte eve girince, daha verimli bir hayatımız olur. Hayattan istediklerimizi daha kolay gerçekleştirebiliriz. Evimizin arkasının da kuzeye oturup dayanmasını isteriz. Arkamız destekli olduğunda kendimizi güvende hissederiz. Bizi tam desteklemeyen bir evde ya kapının rengi değişmeli ya da dışına büyük, yuvarlak formlu bitkiler koyulmalı. 

Aile sorunlarını düzeltin

Evin ortasının ve doğu yönünün temiz, ferah olması, sağlık ve aile ilişkileri açısından çok önemli. Merdivenler ortaya geliyorsa, merdiven boşluklarına ağır porselen ya da toprak heykel koyulabilir. Sağlık açısından aile büyüklerinin enerjisi çok önemlidir. Evin doğu yönüne aile büyüklerinin fotoğrafını ve önüne de bir mum koyun. Sabahları o mumu yakıp, korku ve sıkıntıları onlara devreder, iletişime geçersek gün boyu işlerimiz de yolunda gider. Ailenizle ilişkilerinizi iyi ve huzurlu tuttuğunuzda, sağlığınız da iyi olur. Sağlığı iyi olmayan kişilerin anne ve babalarıyla sorunları vardır. Onların aralarında uzlaşma sağlandıktan sonra geleceğe doğru adım atılır. 

Dolapları doldurmayın

Dağınıklığa izin vermeyin. Dolapların içi bilinçaltımızdır, o yüzden temiz olması gerekir. Temiz ev ve işyerlerinde daha çabuk çözüm alınır. Dolaplarda giymediğiniz kıyafetler varsa, mutlaka verin. Çünkü ne kadar verirseniz, o kadar alan yaratıyorsunuz ve yerine yenisi geliyor. 

Tamir edilecek eşya kalmasın

Bozulan makineler, kırılan objeler, sönen ampuller ve elde kalan kapılar olmasın. Mutlaka ya tamir edin ya da değiştirin. Hayatta her şey düzgün çalışmalı. Kapıyla ayna arasında yatak, koltuk koymayın. Çünkü hayat gücü hızla gelir ve hızla çıkar. Yatakta da masada da ideali sırtınızın duvara, kapıyı görebileceğiniz şekilde yerleşmesidir. 

Kişisel Gelişim Haberleri

Hayattan Mutluluk Çalmanız İçin 20 Öneri
İlişkilerin Biyolojisi - Recall Healing Yöntemi
ICF Türkiye, 15. kuruluş yılını kutladı
Yaşlılarda 'kırık kalp sendromu'
Korku sizi etkisi altına aldığında hatırlamanız gereken 6 durum