Gülmenin Arkeolojisi ve Medyada Mizah

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 'Gülmenin Arkeolojisi ve Medyada Mizah Olgusu' konulu kongre düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 'Gülmenin Arkeolojisi ve Medyada Mizah Olgusu' konulu kongre düzenlendi. Üniversitenin Mavi ve A salonlarında yapılan kongreye akademisyen, karikatürist, mizahçı ve öğrenciler katıldı. Kongre 3 gün sürecek.

Kongrede konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Barlı, mizahın ihmal edilemeyecek bir alan olduğunu söyledi. Mizahın insanlık tarihi kadar eski olduğunu kaydeden Barlı, mizahın toplumsal ve bireysel olmak üzere iki boyutu bulunduğunu ifade etti. Mizahın toplumsal ve bireysel açıdan sosyal hayata renk kattığını dile getiren Barlı, mizah üretemeyen toplumun paranoya üreteceğini ileri sürdü. Mizahın zekâ ürünü olduğunu ve beceri gerektirdiğini anlatan Dekan Önder Barlı, Türkiye'nin yakın toplumsal, kültürel ve siyasal tarihe ışık tutucu bir çabayı simgelediğinin unutulmaması gerektiğine dikkat çekti.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise mizahın bilişsel, fizyolojik, sosyal ve psikolojik yararı olduğunu söyledi. Kahkaha ile yüz, göğüs, abdominal ve gastro intestinal sistemdeki kasların uyarıldığını ifade eden Koçak, kalp hızı ve kan basıncının yükseldiğini, mizahın psikolojik olarak stresin azalmasına vesile olduğunu kaydetti. Mizahın problem çözme, dil becerileri ve stresle başa çıkma gibi bilişsel becerilerle ilişkisi bulunduğunu vurgulayan Koçak, gülmenin birliktelik, yakınlık, samimiyet ve arkadaşlık duygularını güçlendirdiğini savundu. Koçak, mizahın hoşgörünün inşa edilmesinde ve toplumsal faydaya dönüştürülmesinde kullanılabileceğini sözlerine ekledi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kongre-seminer Haberleri