Görme Engelli Rehber Öğretmen

Kütahya Simav’da 536 öğrencinin eğitim gördüğü Anadolu İmam Hatip Lisesi Rehber Öğretmeni görme engelli Emine Köylü’nün azmi takdire şayan.

Akraba evliliği yüzünden görme engelli olarak dünyaya gelen 30 yaşındaki Emine Köylü, 2003’te Uludağ Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden mezun olarak Denizli’deki bir özel okulda 8 yıl görev yaptı. Köylü, geçen yıl memleketi Kütahya Simav’daki Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde rehber öğretmen oldu.

Ek Ders de Veriyor

İyi derecede İngilizce de bilen Köylü, boş zamanlarında öğrencilere ek ders vererek yardımcı da oluyor. Özel bir program arıcılığıyla bilgisayar kullanabilen Köylü, internete girip, sosyal paylaşım sitelerinde arkadaşlarıyla sohbet edip, elektronik postalarını kontrol edebiliyor.
Bilgisayar kullanmanın yaşamın engellerini kaldırdığını ifade eden Köylü, “Bilgisayar sayesinde hem mesleğinde hem de yaşamında başarılı olabiliyorum. Teknoloji sayesinde hiçbir engelle karşılaşmıyorum. Bu da benim gibi görme engellilerin hayata daha kolay tutunmasını sağlıyor” dedi.
‘Gören gözlerim’ dediği öğrencileri çok sevdiğini de belirten Köylü, onlara daha yararlı olabilmek için çabaladığını belirterek, “Sık sıkı velileriyle görüşüp, sıkıntılarına çözüm üretmeye çalışıyorum” diyor.

Hürriyet 


Yaşam Haberleri

Şizofreni Hastalığına Yakalanan Ünlüler
Radyo Trafik'e Yeni Transfer
Evlerde Beslenen Kuşlar Alerjik Reaksiyona Neden Olabilir
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Pandemiden 2021 için dersler çıkarılmalı”