Google gribi takibe aldı

İnternet arama motoru Google yeni geliştirdiği “Grip eğilimleri” adı verilen bir programla salgın hastalıkları izlemeye alacak.

Metin Güneş / CNN TÜRK / Londra

Grip eğilimleri programı hastalanan kişilerin
hastalıkları konusunda internette bilgi araması olasılığına dayanılarak geliştirilmiş bir fikir.

İnsanlar Google arama motorunda kas ağrısı, solunum yolları iltihabı, termometre gibi kelimelerle arama yaptığında yeni program devreye girerek vakaların sayısı, hangi coğrafi bölgelerde daha çok görüldüğü ve en çok ne tür belirtiler gösterdiği gibi istatatistiki bilgiler toplayacak.

Daha sonra toplanan bu bilgiler bir çizelge haline getirilip ABD’deki Ulusal Hastalık Kontrol Merkezi’ne iletiliyor.

İlk yapılan denemelerde bu hizmetin bölgesel salgınları başlama aşamasında ve olayın bir salgın olup olmadığı Hastalık Kontrol Merkezi’ne resmen bildirilmeden 10 gün önce belirlenmesi imkanı sağladığı görüldü.

Hastalık Kontrol Merkezi’nde grip salgını bölümü şefi olan Dr Lyn Finelli, “Bu model sayesinde elde edilen bilgi zamanlama açısından tam isabet. Bu sayede günlük olarak belirli bir bölgedeki grip durumu hakkında fikir sahibi olabiliyoruz. Klasik hastalık gözlem yöntemlerine kıyasla en az bir hafta daha erken bir uyarı sistemi bu sistem. Özellikle grip salgınlarında erken uyarı sistemi olarak kullanılabilir,” dedi.

Genel-Sağlık Haberleri

Türkiye'de Sigara Kullanan Kadın Sayısı Artıyor
Ölen bir insanın beyin aktivitelerini ilk kez görüntüledi
TPD de Çağrıya Katıldı: Tedirgin Olma Aşı Ol!
Karantina Çocukların Uzağı Görmesini Olumsuz Etkiledi
Google'dan cilt hastalıklarını tespit eden yapay zeka