Gaziantep'te Her Yıl 6 Bin Kişi Boşanıyor

Gaziantep’te her yıl yaklaşık 6 bin çiftin boşandığını söyleyen Avukat Veysel Görücü, mahkemelerin yükünü hafifletmek amacıyla 4. Aile Mahkemesi’nin de kurulduğunu belirtti.

Göçle birlikte Gaziantep’te artan ekonomik sıkıntıların insanlarda psikolojik sorunların daha sık yaşanmasına neden olduğunu anlatan Avukat Görücü, artan sorunlarla birlikte boşanma davalarının da arttığına dikkat çekti.

Avukat Veysel Görücü, “Bu dosyaların yanı sıra yılda yaklaşık 6 bin çiftte boşanmak için mahkemelere müracaat ediyor. Bu nedenle mahkemelerde yoğunluk yaşanıyor. Boşanmalara bakan mahkemelerin yükünü hafifletmek amacıyla da 4. Aile mahkemesi kuruldu” dedi.

AĞIR CEA MAHKEMELERİ DOSYA DOLU

Ağır ceza mahkemelerinde en çok görülen davaların başında yağma, evrakta sahtecilik, dolandırıcılık, adam yaralama ve adam öldürme gibi suç unsurlarının olduğunu anlatan Görücü, “Gaziantep, büyük bir kent. Bu nedenle yükü çok ağır. Mahkemelerdeki duruşma tarihlerine baktığımızda duruşmaların uzun zamana atıldığını görüyoruz. Türkiye’de yapılacak Hukuki reformlara ihtiyaç var.  İşleyen hukuk sistemi halkı vicdanen rahatsız etmekte ve adalete olan inançlarını azaltmaktadır” şeklinde konuştu.

gaziantephaberler.com

Yaşam Haberleri

Şizofreni Hastalığına Yakalanan Ünlüler
Radyo Trafik'e Yeni Transfer
Evlerde Beslenen Kuşlar Alerjik Reaksiyona Neden Olabilir
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Pandemiden 2021 için dersler çıkarılmalı”